Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf visszatért és a legjobb idővel döntős 100 gyorson az úszó ob-n

Milák Kristóf visszatért és a legjobb idővel döntős 100 gyorson az úszó ob-n

m4sport.hu
Milák Kristóf kiváló időeredménnyel tért vissza a versenyzéshez a 126. úszó országos bajnokság keddi nyitónapján.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf hosszabb kihagyás után az úszó országos bajnokságon tért vissza, és első számában a 100 méter gyorson remek teljesítményt nyújtva, futamgyőztesként, a legjobb idővel jutott a döntőbe.

A Honvéd 24 esztendős úszója a kilencedik futamban állt rajthoz, mellette a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmese, Németh Nándor úszott, aki nagy versenyzésre késztette. Az utolsó méterekig fej-fej mellett haladtak, Milák jobb benyúlásával 49.02 másodperces eredménnyel szerezte meg a futam első helyét, nyolc századdal megelőzve Némethet, ami egyben a legjobb idő is volt ebben a számban.

100 gyorson egyébként éppen Milák a magyar csúcstartó 47.47 -es idővel, mostani eredménye pedig nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34).

Milák Kristóf kedd esti fináléját – miként a keddtől péntekig tartó országos bajnokság valamennyi döntőjét – 17:00 órától a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf legutóbb éppen egy éve, a kaposvári országos bajnokságon versenyezett, azóta szinte eltűnt a nyilvánosság elől, kihagyta a fukuokai és a dohai világbajnokságot is, formájáról szinte semmit nem lehet tudni.

A világcsúcstartó klasszis hat számban nevezett az eseményre, gyorson és pillangón szerepel a neve a rajtlistán, 50, 100 és 200 méteren.

Az edzője szerint jól nézett ki az edzőtáborban, de az olimpián háromszor is le kell úsznia 36 órán belül egy adott számot. Kérdés, mit hoz ki belőle a kimaradás. Egyelőre senki sem tud pontosat arról, mi történt az elmúlt tíz hónapban, de az biztos, úgy néz ki, mint egy úszó. Az eset nagyon nem szokványos és akkor finoman fogalmaztam, de az mellette szól, hogy egy úszó karrierjét is nézve ő a legjobb korban van. Sok minden más történhet, meglátjuk, nyilván azt szeretnénk, ha ő állna a dobogó tetején, de azért vannak még kérdőjelek, nem tagadom azt sem” – nyilatkozta Milákról Sós Csaba szövetségi kapitány még az ob előtt.

Borítókép: Budapest, 2024. április 9.Milák Kristóf (k) a férfi 100 méteres gyorsúszás elõfutama elõtt az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.MTI/Kovács Tamás

További tartalmak