Musorujsag
Élő Eredmények

Pályafutása új kezdeteként beszélt az ob-ról első döntője után Hosszú Katinka

Pályafutása új kezdeteként beszélt az ob-ról első döntője után Hosszú Katinka

M4 Sport
Visszatérése egy új kezdet, de édesanyaként is bízik a kvótaszerzésben – mondta Hosszú Katinka, miután bronzérmesként ért be 200 vegyesen az országos bajnokság döntőjében, miközben az ideje még messze van az olimpiai szinttől.

A Duna Arénáról kellemes emlékek villantak be Hosszú Katinkának, aki pályafutása új kezdetéről beszélt. „Az anyuka szerep mellett úszónak lenni, hiszen nem lehet nekem az úszás prioritás” – magyarázta, hogy már más az időbeosztása, mint mikor csak a sportra koncentrált, és így próbálja kihozni magából a lehető legtöbbet.

„Nagyon örülök, hogy még mindig úszhatok – mosolygott mielőtt a 2:15.50 perces célba érése került szóba. – Több mint másfél éve az első szám amit úsztam. Innen próbálok majd előre lépegetni. Remélem lesz elég időm, ahhoz, hogy megússzam az A szintet.”

Hogy melyik számban, arról az ob után tisztul a kép, de a vegyes távokon lehet erre esélye. 200-on ezúttal négy másodperccel maradt el a szinttől, a világcsúcsot egyébként 2:06.12-es idővel tartja. Ha sikerülne kijutnia Párizsba, az már a hatodik olimpiája lenne.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Az országos bajnokságon már édesanyaként ugrott medencébe, és korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik olimpiai részvételét is. A 34 éves úszó még 100 méter pillangón és 400 méter vegyesen adta le nevezését az ob-ra.

A keddtől péntekig tartó országos bajnokság döntőit minden nap élőben közvetítjük a Duna Worldön és az m4sport.hu-n.

Borítókép: Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás előfutamában az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak