Musorujsag
Élő Eredmények

A 15 éves Jackl Viviené az úszó ob szenzációja

A 15 éves Jackl Viviené az úszó ob szenzációja

m4sport.hu
A 15 éves Jackl Vivien szerezte meg az aranyérmet a női 400 méter vegyesúszás döntőjében az országos bajnokságon. A Tatabánya VSE 2008-as születésű úszója 4:34.96-os időeredményével megúszta az olimpiai A szintet, amivel indulási jogot szerzett a párizsi ötkarikás játékokra.

Jackl négy másodperccel előzte meg az ezüstérmes Telegdy-Kapás Boglárkát, aki a szám címvédőjeként ugrott medencébe és nem sokkal maradt el az olimpiai szinttől. A bronzérem Mihályvári-Farkas Viktória nyakába került, szám egykori világcsúcstartója, a versenyzéshez az ob-n visszatérő Hosszú Katinka  az ötödik helyen csapott célba.

Az egyéni csúcsán (4:40.66) több mint öt másodpercet javító Jackl a döntő után könnyekig hatódva értékelt az M4 Sportnak:

Elárulta, időeredménye még őt is megdöbbentette – bőven hozta a párizsi kritériumot (4:38.53) és jobb időt úszott, mint a februári, dohai világbajnokság aranyérmese.

A futam után pedig Hosszú Katinka és Kapás Boglárka is gratulált neki. „Úgy gondolom, most már vetélytársként tekintenek rám” – mondta.

Hozzátette, korából adódóan neki még az ifi Eb lenne a fő versenye, így az olimpiai A szint teljesítése után a folytatást meg kell beszélnie az edzőjével, Kocsis Mártával.

További tartalmak