Musorujsag
Élő Eredmények

Szabó Szebasztián az első úszó, aki legyőzte Milák Kristófot az országos bajnokságon

Szabó Szebasztián az első úszó, aki legyőzte Milák Kristófot az országos bajnokságon

m4sport.hu
Szabó Szebasztián nyert, Milák Kristóf pedig másodikként zárt a férfi 50 méter pillangó csütörtöki döntőjében, a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon.

 

A győztes Szabó Szebasztián 23.32-es idővel ért be, míg az ezüstérmet szerző Milák Kristóf 23.44-et úszott.

Miláknak ez volt az első olyan versenye, amin nem diadalmaskodott: a 24 éves olimpiai bajnok klasszis kedden egy (100 méter gyors), míg szerdán két (200 méter pillangó, 50 méter gyors) aranyérmet zsebelt be, csütörtökön pedig nem sokkal az 50 pillangó fináléja előtt 200 méter gyorson is az élen zárt.

Így összességében az eddigi öt döntős szerepléséből négyet megnyert, pénteken, a viadal záró napján pedig még 100 pillangón is elindul.

Szabó Szebasztián sorozatban hatodik alkalommal nyerte meg az országos bajnokságot 50 méter pillangón, Miláknak viszont ez az egyetlen szám, amiben elindult, de még sosem szerzett aranyérmet, eddig öt ezüstöt gyűjtött.

 

Borítókép: Kaposvár, 2022. november 16. A gyõztes Milák Kristóf (b) és a második helyezett Szabó Szebasztián a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a rövidpályás országos bajnokságon a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában 2022. november 16-án. Milák Kristóf 47.07-es új országos csúccsal ért célba. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak