Musorujsag
Élő Eredmények

Az időeredmények alapján Milák Kristóf gyorsabb legnagyobb riválisainál

Az időeredmények alapján Milák Kristóf gyorsabb legnagyobb riválisainál

MTI
Milák Kristóf egy év szünet után versenyez újra a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon, időeredményei alapján pedig azt lehet megállapítani, hogy hasonló formában lehet, mint legnagyobb ellenfelei.

Fő számában, 200 méter pillangón olimpiai, világ- és Európa-bajnokként, világcsúcstartóként szerdán 1:54.90 perces idővel csapott célba. Szakértők szerint Milák első számú kihívója a párizsi olimpián a hazai környezetben szereplő Léon Marchand lehet. A francia klasszis csütörtökön, a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban rendezett állomásán hét századdal volt ennél lassabb (1:54.97).

A Honvéd 24 esztendős úszója kedden a 100 méter gyorssal tért vissza, itt az olimpiai szinttől (48.34 mp) mindössze négy századdal elmaradva csapott célba 48.38-cal. A már említett amerikai versenyen ugyanezt a számot a hétszeres olimpiai bajnok Caeleb Dressel – aki mögött Milák a tokiói játékok döntőjében 100 méter pillangón második volt – ennél két századdal gyengébb idővel, 48.40-gyel nyerte.

A Duna Arénában zajló ob pénteki zárónapján Milák 100 méter pillangó döntőjében lesz érdekelt, ahova a legjobb idővel (52.17 mp) jutott be.

Borítókép: Milák Kristóf (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak