Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Németh Nándor: Boldog vagyok, hogy így haladunk

Németh Nándor: Boldog vagyok, hogy így haladunk

m4sport.hu
Motiváltan készül a párizsi olimpiára Németh Nándor, aki elégedett azzal, ahogy halad a felkészülés. A 100 méter gyorson A-szintes úszó az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában elmondta, örül Milák Kristóf visszatérésének és abban bízik, hogy váltóban is számíthatnak majd rá az ötkarikás játékokon.

A 24 éves úszó a róla készült portré első részében elmondta, tavaly szeptember óta egy olyan ritmusra igyekezett beállni, amellyel már 100 százalékosan a párizsi olimpiára készül, valamint beszélt verseny előtti szokásairól, taktikáiról is.

A második részben elárulta, a számára bronzérmet hozó vb után folytatták az alapozást, nagy ünneplés nem is volt, Siófokon összeültek egy vacsorára a csapattal, ahol még Cseh László is jelen volt, akit példaképének nevezett. „Láttam a hozzáállását, a mentalitását, szerintem Magyarországon kimagasló volt, felejthetetlen, ahogy edzett és közben is nagyon figyelt rám. Hiába edzett mellettem, kiszúrta azokat a hibákat, amiket mondjuk víz alatt a fordulóban látott vagy úszás közben, amikor mellettem úszott. Nagyon figyelt rám ő is, ez kiemelten jólesett nekem.”

„Eszembe szokott jutni Párizs edzések előtt és közben is. Azért is jövök jobb kedvvel le edzésre, mert jól megy az egész, nem tudok olyat mondani, hogy nagyon szenvedős lett volna az edzés. Tudom, hogy mit szeretnék ott elérni és ezért kelek fel minden reggel motiváltan. Talán motiváltabb voltam a vb-ig is, mint valaha, így pedig, hogy ilyen jól megy most az edzés, még motiváltabb vagyok” – mondta még az áprilisi országos bajnokság előtt, ahol Milák Kristóf 50, 100 és 200 méter gyorson is legyőzte őt.

Mindez nem szegte kedvét, 50 és 100 méteren is nagyon elégedett volt az idejével. „Boldog vagyok, hogy így haladunk” – mondta, a 200 méteres finálé után pedig úgy fogalmazott, hogy ugyan kell egy kis pihenő, de nagyon várja már az edzőtábort, mert „teljesen leállni nem lehet”.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton
Visszanézhető az m4sport.hu-n


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Debreczeni-Klivinyi Kinga (kézilabda) 1. rész > > >, 2. rész > > >
Férfi kardcsapat > > >
Molnár Attila (atlétika) > > >
Németh Nándor (úszás): 1. rész > > >, 2. rész > > >
Pekler Zalán
(sportlövészet) > > >
Pigniczki Fanni
(ritmikus gimnasztika) > > >
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás) > > >
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott) > > >
Siklósi Gergely (vívás) > > >
Vogel Soma (vízilabda) 1. rész > > >, 2. rész > > >
Varga Ádám (kajak-kenu) > > >

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész
Úti cél: Párizs 2024., 4. rész
Úti cél: Párizs 2024., 5. rész

Következő adások (M4 Sport)
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Németh Nándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak