Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Rasovszky Kristóf csak nyílt vízen indul Párizsban, Betlehem Dávid medencében is rajthoz áll

Rasovszky Kristóf csak nyílt vízen indul Párizsban, Betlehem Dávid medencében is rajthoz áll

MTI
Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében – 1500-on – is rajthoz áll majd.

A veszprémiek két kiváló úszója az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában jelentette be, mely számokat vállalja az ötkarikás játékokon.

A Tokióban ezüstérmes, februárban Dohában világbajnok Rasovszky a 10 kilométeres nyíltvízi szám mellett 400, 800 és 1500 méter gyorson is rendelkezik olimpiai szintidővel, de amint azt elmondta, a medencében leginkább csak döntős szereplésben reménykedhetne, ráadásul ha esetleg rosszul szerepelne, az nem lenne jó előjel a Szajnában sorra kerülő küzdelemre, egy jobb eredmény pedig semmi különöset nem jelentene. Hozzátette, nagy céljai vannak Párizsban, nem kockáztatna a medencés szerepléssel.

Ezzel szemben Betlehem Dávid arról beszélt, hogy egy esetleges jó 1500-as szereplés extra lökést adhat neki. Ráadásul mindenképpen szeretne legalább egy számot medencében vállalni, mivel tavaly a világkupa-sorozatban a víz rossz minősége miatt nem rendezték meg a párizsi nyíltvízi versenyt, és ez szerinte akár az olimpián is előfordulhat. Hozzátette, abban Rasovszkyval egyetértenek, hogy ha „egy-két hét kórházi kezeléssel járna” a Szajnában való úszás, vállalnák a kockázatot egy jó eredmény elérése érdekében.

Borítókép: Ostia, 2022. augusztus 20. Rasovszky Kristóf (b) és Betlehem Dávid bemelegít a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye elõtt a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak