Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sós Csaba: Még nem zárult le az olimpiáért zajló verseny női és férfi 200 méter háton

Sós Csaba: Még nem zárult le az olimpiáért zajló verseny női és férfi 200 méter háton

m4sport.hu
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint még nem dőlt el, hogy női és férfi 200 méter háton ki indulhat a párizsi olimpián.

Sós Csaba a belgrádi Európa-bajnokság csütörtöki versenynapja után az M4 Sportnak elárulta, Burián Katalin és Kovács Benedek megszakítja az Eb-szereplést, elutazik Rómába és utolsó pillanatos nevezéssel elindul a Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű versenyen. „Ott még hátravan a 200 méter hát, vasárnap estig lehet olimpiai szintet úszni, nekifutnak még egyszer, úgyhogy az a kör még nem zárult le.”

A szövetségi kapitány Milák Kristóf hangulatáról elárulta, hogy a csapat szállásán és a társak között újra „a régi”, az állapotán ugyanakkor még javítani kell. „100 pillangón is látszott, hogy 99 méternél még Kós Hubert volt elöl, akinek ez a negyedik vagy ötödik legfontosabb száma. Itt még feljebb kell menni, mert ekörül még tudhatnak sokan. Meglátjuk, hogy ez az öt hét mire lesz elég.”

A váltókkal kapcsolatban elmondta, Ugrai Panna jelen állás szerint a 100 és a 200 méteres gyorsváltóban is indulhat az olimpián. „Ha most kellene csapatot hirdetnem, akkor ő olimpiai résztvevő, és nem gondolom, hogy gyökeres változás lesz még ebben.”

Borítókép: Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak