2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

2018 Foci-VB - Cikkek

Cristiano Ronaldo a vb-k legidősebb triplázójaként érte utol Puskást

| Forrás: m4sport.hu
Portugália 3–3-as döntetlent játszott Spanyolország ellen a B csoport rangadóján, köszönhetően a fantasztikusan futballozó Cristiano Ronaldo mesterhármasának.

(fotó: EPA/MOHAMED MESSARA)

A Real Madrid szupersztárja az első félidőben 11-esből, majd akcióból  volt eredményes, a szünetben 2–1-re vezetett Portugália. A folytatásban fordított Spanyolország, de maradt csattanó a végére: Ronaldo szabadrúgásból állította be a 3–3-as végeredményt. 

Ezzel CR7 a maga 33 évével nemcsak a vb-kt történetének legidősebb triplázója lett, de az első, aki Spanyolország ellen tette ezt. A nagy tornákat tekintve (beleértve a Konföderációs Kupát is), ez volt Ronaldo 47. szabadrúgása, de az első, ami bement.

Harmadik gólja magyar szempontból is jelentőséggel bír: Ronaldo 84-edszer volt eredményes válogatott mezben, ezzel pedig utolérte Puskás Ferencet, az első helyen az iráni Ali Daei áll 109 találattal.

A portugál válogatott történetében ez volt a harmadik tripla világbajnokságon, ezelőtt Eusebio (1966) és Pauleta (2002) volt legalább háromszor eredményes egy vb-meccsen. A világbajnokságok történetében egyébként ez volt az 51. mesterhármas és Ronaldo karrierjében is (klub + válogatott).

És azt se felejtsük el, hogy CR7 ezzel óriási lépést tett a gólkirályi cím felé, hiszen a legutóbbi három tornán 5, illetve 6 gól elég volt ehhez az elismeréshez. És a folytatásban Irán és Marokkó lesz Portugália csoportellenfele….

Hírek