2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

2018 Foci-VB - Cikkek

Negyedórás egyiptomi összeomlás, sima orosz győzelem

| Forrás: M4 Sport
A házigazda Oroszország 3-1-re legyőzte Egyiptomot kedden az A csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.

Az első félidőben a házigazdák futballoztak némi fölényben, ezt a kapura lövések száma is igazolta, de a játékosok egyik oldalon sem céloztak pontosan. Az oroszok közül csak Szergej Ignasevics találta el a kaput, az ellenakciókra alapozó egyiptomiak részéről pedig csupán Mohamed Szalah tudott veszélyeztetni.

A második játékrész álomszerűen kezdődött a házigazda szempontjából, ugyanis két perc sem telt, amikor egy öngóllal vezetéshez jutott a Szbornaja. Az addig stabilan futballozó egyiptomiak érezhetően megzavarodtak, közel tíz perc is eltelt mire rendezték soraikat.

Negyedóra után az afrikai csapat már kisebb lehetőségekig is eljutott, de mire igazán magukhoz térhettek volna a sokkból, az orosz csapat három percen belül eldöntötte a meccset. Az első találkozón is eredményes Cserisev és Dzjuba szép találatai után az egyiptomiak padlóra kerültek, ám Szalah bő negyedórával a vége előtt visszaadta számukra a reményt.

Az afrikai együttes a hajrában minden megtett az újabb gólért, az oroszok azonban uralták a meccset és biztosan őrizték előnyüket.

Az orosz együttes hat pontjának és kiváló gólkülönbségének (8-1) köszönhetően szinte biztos továbbjutónak érezheti magát, s már szerdán hivatalosan a 16 közé kerülhet, amennyiben a szaúdiak nem győzik le a csoportfavorit uruguayiakat.

Az egyiptomi együttesbe a keddi meccsre visszatért a vállsérüléséből felépült Mohamed Szalah, aki büntetőből gólt is szerzett, ám csapata továbbjutása így is valószínűtlenné vált. Ahhoz ugyanis a szaúdiak elleni zárókörös győzelmen kívül arra lenne szüksége, hogy Uruguay szerdán, illetve az utolsó fordulóban is kikapjon, s a hármas holtversenyben a legjobb legyen a gólkülönbsége.

Oroszország-Egyiptom 3-1 (0-0)
Szentpétervár, 64 468 néző, v.: Enrique Caceres (argentin)
gólszerzők: Faszj (47., öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), illetve Szalah (73.)
sárga lap: Szmolov (84.), illetve Trezeguet (57.)

Oroszország:
Igor Akinfejev – Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutepov, Jurij Zsirkov (Fjodor Kudrjasov, 86.) – Jurij Gazinszkij, Roman Zobnyin – Alekszandr Szamedov, Alekszandr Golovin, Gyenyisz Cserisev (Daler Kuzjajev, 74.) – Artyom Dzjuba (Fjodor Szmolov, 79.)

Egyiptom:
Mohamed El-Senavj – Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj – Mohamed Elneny (Amr Varda, 64.), Tarek Hamed – Mohamed Szalah, Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet (Ramadan Sobhi, 68.) – Marvan Mohszen (Kahraba, 82.)

II. félidő:
47. perc: Jobb oldali orosz támadás végén egy gyenge beadást az egyiptomi kapus a 16-os jobb sarka elé öklözött, ahonnan Zobnyin próbálkozott lövéssel, de “eltörte” a labdát, az ötösön elcsúszó védőn, Faszjon azonban irányt változtatott, s a jobb sarokba gurult (1-0).
59. perc: a jobb oldalon a 16-oson belülre nagy lendülettel érkező Fernandes kapott labdát, majd az alapvonalról gyönyörűen gurított az ötös elé, ahonnan a teljesen üresen álló Cserisev a kapuba bombázott (2-0).
62. perc: Dzjuba egy hosszan előreívelt labdát mellel szépen levett, majd átjátszotta védőjét, s 14 méterről nagy erővel a kapuba lőtt (3-0).
73. perc: Szalah tört volna be az orosz 16-oson belülre, ám védője buktatta. A mérkőzésvezető előbb szabadrúgást ítélt, majd a videós elemzés után a büntetőpontra mutatott. A 11-est az egyiptomiak sztárja a bal felső sarokba rúgta (3-1).

A csoport állása:
1. Oroszország 2 2 – – 8-1 6 pont
2. Uruguay 1 1 – – 1-0 3
3. Egyiptom 2 – – 2 1-4 0
4. Szaúd-Arábia 1 – – 1 0-5 0

A csoport további programja:
2. forduló
június 20., szerda: Uruguay – Szaúd-Arábia, Rosztov 17.00
3. forduló:
június 25., hétfő: Uruguay-Oroszország, Szamara 16.00
június 25., hétfő: Szaúd-Arábia – Egyiptom, Volgográd 16.00

Korábbi eredmények:
1. forduló:
Oroszország – Szaúd-Arábia 5-0 (2-0)
Uruguay-Egyiptom 1-0 (0-0)

Hírek