2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

2018 Foci-VB - Cikkek

Suárez góljával nyert és biztos nyolcaddöntős Uruguay

| Forrás: m4sport.hu/M4 Sport
Az uruguayi labdarúgó-válogatott szerdán 1–0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát az A-csoport második fordulójában, így a szintén 6 pontos házigazda oroszok mögött a négyes második helyén áll és már biztosan nyolcaddöntős.

A meccs egyetlen gólját a 100. válogatott mérkőzését játszó Luis Suárez szerezte a 23. percben. A Barcelona csatára ezzel az első uruguayi labdarúgó, aki 3 világbajnokságon is eredményes tudott lenni.

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel.

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a mérkőzést egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben.
Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

Eredmény:
A csoport, 2. forduló:
Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
Rosztov, 42 678 néző, v.: Clement Turpin (francia)
gólszerző: Suárez (23.)

Uruguay: Fernando Muslera – Guillermo Valera, José María Giménez, Diego Godín, Martin Cáceres – Carlos Sánchez (Nahitan Nandez, 82.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez (Diego Laxalt, 59.) – Luís Suárez, Edinson Cavani

Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi, 78.)

I. félidő:
23. perc: Egy bal oldali szögletre al-Ovajsz borzalmasan mozdult ki, elvétette a beadást, így Suáreznek öt méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia (1-0).

Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

kedden játszották:
Oroszország-Egyiptom 3-1 (0-0)

A csoport állása:
1. Oroszország 2 2 – – 8-1 6 pont – már továbbjutott
2. Uruguay 2 2 – – 2-0 6 – már továbbjutott
3. Egyiptom 2 – – 2 1-4 0 – kiesett
4. Szaúd-Arábia 2 – – 2 0-6 0 – kiesett

A csoport további programja:
3. forduló:
június 25., hétfő: Uruguay-Oroszország, Szamara 16.00
június 25., hétfő: Szaúd-Arábia – Egyiptom, Volgográd 16.00

Korábbi eredmények:
1. forduló:
Oroszország – Szaúd-Arábia 5-0 (2-0)
Uruguay-Egyiptom 1-0 (0-0)

Hírek