2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Japán kevesebb sárgával jutott tovább

m4sport.hu/MTI
A lengyel válogatott 1–0-ás győzelmet aratott Japán ellen a H csoport 3. fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, csütörtökön Volgográdban. A japánok – a vb-k történetében először – a sportszerűségi mutató alapján mentek tovább a tizenhat közé.

Japán a fair play-pontokkal előzte meg a csoportban hozzá hasonlóan szintén 4 ponttal, valamint 4-4-es gólkülönbséggel végző Szenegált, amellyel 2-2-es döntetlent játszott. A nemzetközi szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint a második helyen zárt ázsiaiaknak -4, az afrikaiaknak -6 pontjuk volt.

Eredmény:
H csoport, 3. forduló:
Lengyelország-Japán 1-0 (0-0)
Volgográd, 42 189 néző, v.: Janny Sikazwe (zambiai)
gólszerző: Bednarek (59.)
sárga lap: Makino (66.)

Japán:
Kavasima Eidzsi – Szakai Hiroki, Josida Maja, Makino Tomoaki, Nagatomo Juto – Szakai Gotoku, Jamagucsi Hotaru, Sibaszaki Gaku, Uszami Takasi (Inui Takasi, 65.) – Muto Josinori (Haszebe Makoto, 82.), Okazaki Sindzsi (Oszako Juja, 47.)

Lengyelország:
Lukasz Fabianski – Bartosz Bereszynski, Kamil Glik, Jan Bednarek, Artur Jedrzejczyk – Jacek Góralski, Grzegorz Krychowiak – Piotr Zielinski (Lukasz Teodorczyk, 79.), Kamil Grosicki, Rafal Kurzawa (Slawomir Peszko, 79.) – Robert Lewandowski

A csapatok lendülete a kezdést követően csupán húsz percig tartott ki, utána leginkább a két tizenhatos között zajlott a gyenge iramú játék, sok eladott labdával és apró szabálytalansággal. A labda ritkán került a kapuk közelébe, az első félidőben a japánoknak több, a lengyeleknek nagyobb lehetőségük adódott. A játékrész egyetlen igazán vb-re emlékeztető pillanataként a 34. percben Grosicki fejesét bravúros vetődéssel hárította Kavasima. A labda részben túljutott ugyan a gólvonalon, de a lengyelek hiába reklamáltak, a játékvezető nem ítélt gólt.

A második félidő a lengyelek részéről egy helyzettel indult, majd góllal folytatódott. Az ázsiai együttes csak meddő mezőnyfölényhez jutott, mert akcióit lassan és kiismerhetően szőtte, így támadásait nem tudta befejezni a fegyelmezetten védekező és veszélyesen kontrázó lengyelekkel szemben.

Miután a csoport másik mérkőzésén Kolumbia megszerezte a vezetést Szenegál ellen, a volgográdi közönség a hajrában kifütyülte a csapatokat, mert a pályán látványosan nem történt semmi. A japán védők unottan passzolgattak a saját térfelükön, a lengyelek viszont nem akarták átlépni a félpályát. Utóbbiak – két vereség után – megelégedtek az egygólos győzelemmel, a japánok pedig így is továbbjutottak.

A H csoport másik mérkőzésén:
Kolumbia-Szenegál 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye:
1. Kolumbia 3 2 – 1 5-2 6 pont – továbbjutott
2. Japán 3 1 1 1 4-4 4 – továbbjutott
3. Szenegál 3 1 1 1 4-4 4 – kiesett
4. Lengyelország 3 1 – 2 2-5 3 – kiesett

korábbi eredmények:
2. forduló:
Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-0)
Japán-Szenegál 2-2 (1-1)
1. forduló:
Szenegál-Lengyelország 2-1 (1-0)
Japán-Kolumbia 2-1 (1-1)

Hírek