2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A jövőjéről is nyilatkozott Ronaldo a vb-búcsú után

m4sport.hu
A portugál zseni szombaton újra végignézte, ahogy világbajnoki álmai szertefoszlanak, miután a portugál válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Uruguaytól. A 33 éves labdarúgó nagyon szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről a találkozó után.
 

A világbajnok Németország után a regnáló Európa-bajnok is búcsúzott az oroszországi világbajnokságtól. A Cristiano Ronaldo vezette portugál csapat Edison Cavani duplájával 2-1-re kikapott Uruguaytól a szombati nyolcaddöntőben.

Ronaldo továbbra sem tudott gólt szerezni világbajnokságon az egyenes kieséses szakaszban, és aligha valószínű, hogy lesz még erre lehetősége, hiszen 2022-es katari tornán már majdnem 38 éves lesz. A nyolcaddöntő után természetesen kérdezték a jövőjéről is, azonban alig pár szóval válaszolt:

„Nem most van itt az ideje, hogy a játékosok vagy az edzők jövőjéről beszéljünk” – mondta Ronaldo, aki azonban úgy gondolja, hogy a portugálok bizakodva tekinthetnek a jövőre.

„Biztos vagyok benne, hogy Portugália továbbra is a világ egyik legjobb csapata lesz. Fiatal és lelkes együtesünk van.” 

Szombaton búcsúzott a vb-től a Lionel Messi fémjelezte Argentína is. Érdekesség, hogy sem Ronaldo, sem Messi nem lőtt gólt a világbajnokságon egyenes kieséses szakaszban, mióta 2006-ben debütáltak a tornán.

Ez volt az a vb, ahol Ronaldo a legtöbb gólt szerezte, szám szerint négyet, amiből hármat a spanyolok elleni 3-3-as döntetlennel végződött mérkőzésen.

A portugál válogatott edzője, Fernando Santos bízik benne, hogy továbbra is számíthat csapatkapitányára, és segít a csapatnak abban, hogy két év múlva megvédje címét az Európa-bajnokságon.

„Biztos vagyok benne, hogy maradni fog. Cristiano még mindig rengeteget tesz hozzá a játékhoz – válaszolta 63 éves tréner, mikor megkérdezték tőle, szerinte Ronaldo marad-e a válogatottban. – Lesz egy torna, amely szeptemberben veszi kezdetét, természetesen reméljük, hogy Cristiano velünk lesz és segít majd a fiatal játékosoknak, fontos, hogy ott legyen velünk a kapitányunk.”

Fernando Santos bízik benne, hogy Ronaldo segít megvédeni a portugál válogatott Eb-címét két év múlva. EPA/PAULO NOVAIS EDITORIAL USE ONLY
Borítókép: A portugál Cristiano Ronaldo az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Uruguay – Portugália mérkőzésén a szocsi Fist Stadionban 2018. június 30-án. (MTI/AP/Themba Hadebe)