2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Deschamps: Óriási büszkeséget érzek

m4sport.hu
A 98-ban játékosként vb-aranyat nyerő kapitány roppant büszke csapatára, hiszen fiatalok, a hozzáállásuk mégis példaértékű.
Didier Deschamps, a francia válogatott kapitánya. EPA/GEORGI LICOVSKI

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében a francia válogatott 1-0-ra legyőzte Belgiumot, így 12 év után ismét vb-döntőt játszhat. Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya természetesen elégedetten nyilatkozott a meccs után.

Ez egy egészen különleges pillanat, nagyon boldog vagyok, elsősorban a játékosok miatt. Fiatalok, de a hozzáállásuk példaértékű. Sokat dolgoztunk, elsősorban védekezésben. A vége előtt nagyobb előnyt is kialakíthattunk volna, de így is óriási büszkeséget érzek” – mondta a 98-as világbajnok csapat kapitánya.

Elmondta, sok minden történt velük az elmúlt 49 napban, de a stábja is megérdemli, hogy beszéljen róluk. „Ugyanakkor a döntőre nagyon fel kell készülniük, ami nem lesz egyszerű, hiszen még midig benne van a játékosokban mi történt két éve” – utalt az elveszített Európa-bajnoki döntőre.

Roberto Martinez a belgák kapitánya érthetően csalódott volt a találkozó után.”Sajnos a különbséget egy rögzíttet szitu jelentette. Kiegyenlített meccs volt, azon múlt az utolsó érintést miként tudjuk megcsinálni. Nekik volt szerencséjük. a labdarúgásban nyersz vagy vesztesz. De ha vesztesz, így kell veszíteni” – mondta a spanyol szakember.

„Csak egy szöglet, ami döntött, egy apróság. ennek ellenére szeretnénk mindent megtenni a bronzmeccsen, mert a játékosok megérdemlik. Hihetetlen módon koncentráltak, megérdemlik, hogy pozitív élménnyel fejezzék be a tornát” – mondta Martinez.

Hírek