2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A legutóbbi elődöntősök sehol sincsenek

m4sport.hu
A legutóbbi elődöntősök közül egy ki sem jutott, a többiek pedig sorban (csoportkör, nyolcaddöntő, negyeddöntő) véreztek el.

Group D Argentina vs Iceland

A 2018-as világbajnokság elődöntőjébe Franciaország, Belgium, Horvátország és Anglia jutott. Ez azt jelentette, egyetlen olyan csapat sem jutott a négy közé, amelyik az előző vb-n ott volt a legjobbak között. Egyébként a vb-k történetében ötödször rendeznek elődöntőket kizárólag európai csapatok részvételével.

A 2014-es győztes németek a csoportból sem jutottak tovább, míg az argentinok a nyolcaddöntőben a franciák, a brazilok pedig a negyeddöntőben a belgák ellen buktak el. Persze még mindig jobban jártak, mint a négy évvel korábbi bronzérmes hollandok, akik ki se jutottak Oroszországba.

Eddig csak két alkalommal fordult elő, hogy legalább egy csapat ne lett volna ott az elődöntőben az előző vb legjobb négy csapata közül. Amíg a legelső, 1930-as vb-n Argentína, Jugoszlávia,Uruguay és az egyesült Államok alkották a legjobb négyet, 34-ben az olaszokból, az osztrákokból a csehszlovákokból és a németekből állt az elődöntő.

Bő harminc évvel később az angliai vb-n Anglia-Portugália és NSZK-Szovjetunió elődöntőket rendeztek, miközben négy évvel korábban Brazília, Csehszlovákia, Jugoszlávia és Chile alkotta a legjobb négy mezőnyét.

Külön érdekessége még a mostani elődöntőknek, hogy még sohasem fordult elő a vb-k 1930 óta íródó történetében, hogy Brazília, Argentína és Németország közül egyik se jusson be a legjobb négy közé.

Hírek