2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Mbappé csattanós választ adott az őt ekéző Neymar, Alves duónak

m4sport.hu
A világbajnoki döntőbe jutott francia labdarúgó-válogatott támadója, Kylian Mbappé a belgák elleni elődöntőben kiváló játékkal és egy kis varázslattal felelt Neymar és Dani Alves zrikájára, mely szerint csak gyors, de focizni nem tud.

Érdekes cikk látott napvilágot a francia El País honlapján, miszerint a Paris Saint-Germain két klasszisa, Neymar és Kylian Mbappé nem ápol éppen felhőtlen viszonyt, s állítólag már csak akkor beszélnek egymással, ha feltétlen szükséges.

Ennek leginkább az az oka, hogy a brazil cselgép és honfitársa, Dani Alves az érkezése óta a küllemével szekálja a francia tinit, mondván a megszólalásig hasonlít a Tini Nindzsa Teknőcök egyikére, Donatellóra. Itt azonban még nem állt meg Neymar és Alves, a duó ugyanis azzal is zrikálja Mbappét, hogy csupán nagyon gyors, de focizni már nem tud annyira.

Kezdetben mindez csak baráti csipkelődésnek indult, ám később a francia ifjú több ízben jelezte, nem esnek jól neki ezek a megjegyzések. Alves ennek ellenére a vb alatt sem átallott odaszúrni egyet a 19 éves tehetségnek. Instagram bejegyzésében ezt írta: „Donatello elég gyors, igaz?”
Donatello

A PSG Neymar és Mbappé remeklésének is köszönhetően francia bajnok lett, de a két támadó közti jó viszony csak látszólagos, egy februári bajnoki óta (a brazil önzőségét az öltözőben kérte számon Mbappé, s ezen úgy összeszólalkoztak, hogy állítólag a csapattársaknak kellett szétválasztani őket) izzik köztük a levegő.

Ezt látszik alátámasztani az a tavasszal megjelent hír is, mely szerint Neymar jelezte a párizsi klubvezetés felé, szeretné, ha Mbappét elcserélnék jó barátjára, Philippe Coutinhóra.

Ha mindezt a féltékenység szüli (a francia sajtó így véli), akkor a brazilnak aligha lehetnek jó napjai mostanában, mert Mbappé remekül játszik a világbajnokságon.

Nem nyomta agyon a tízes mez terhe, csapata egyik legjobbjaként már 3 gólnál jár a tornán (ennyit szerzett Antoine Griezmann is, csak ő kettőt büntetőből, egyet pedig az uruguayi kapus hathatós közreműködésével), ahol 9 helyzetet alakított ki, s nem elhanyagolható módon vb-döntőbe jutott a francia válogatottal, míg Neymar 2-szer volt eredményes a negyeddöntőben búcsúzó brazil együttesben.

 

Mbappé az elődöntőben is megvillantotta tehetségét, csak ezen a találkozón 56-szor ért labdához, 28 passza, 7 cselezési kísérlete és két beadása volt, 6 helyzetet alakított ki és 3-szor szabálytalankodtak ellene, azaz volt dolga vele a belgáknak rendesen.

Ezt bizonyítja az alábbi jelenetsor is, mely alapján megállapítható, Neymarnak és Alvesnek igaza van, a francia félelmetesen gyors. Azt viszont ők sem gondolhatják komolyan, hogy nem tud focizni.

Hírek