2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Több ezer ünneplő francia szurkoló lepte el a Champs Élysées-t

MTI
Örömünnep kezdődött Párizsban azt követően, hogy a francia labdarúgó-válogatott kedden este bejutott a döntőbe az oroszországi világbajnokságon.
 

A Belgium elleni 1-0-s sikert követően több ezer mámoros szurkoló lepte el a Champs Élysées-t, néhányan tűzijátékot is kilőttek a híres sugárút felett. A drukkerek a francia himnuszt énekelték, és azt skandálták, hogy “Döntősök vagyunk!”. A rendőrség biztonsági okokból lezárta a környező utcákat a forgalom elől.

A párizsi városháza előtt is nagy volt az öröm, a felállított kivetítőn körülbelül 20 ezren nézték a meccset, s azt, ahogy az 51. percben Samuel Umtiti befejeli a győztes találatot.

A francia sajtó sem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, a L’Équipe azt írta, hogy a csapat “Ellenállhatatlan”, a BFMTV nevű tv-csatorna műsorvezetője pedig azt mondta: “Ez fantasztikus! Egész Franciaország megőrül!”.

“Néhányak álma egyre kevésbé tűnik őrültnek” – fogalmazott a France Football, a Le Parisien szerint pedig a csapat új fejezetet írt a francia futball történelmébe.

“Megcsinálták. A Kékek 1-0-ra megverték Belgiumot egy lélegzetelállító mérkőzésen” – írta a La Provence.

A belga sajtó ezzel szemben érthetően keserűen értékelte az elődöntőt, a De Standaard úgy fogalmazott, hogy Belgiumé a játék, de Franciaországé a győzelem, a Le Soir pedig azt írta:

“Egy apró gól volt a különbség. Egy apró gól, amely az álom megvalósulását vagy az örök bánatot jelenti attól függően, hogy melyik oldalon állsz.”

A franciák a szerda (ma) esti angol-horvát párharc győztesével játszanak majd a vasárnapi döntőben.

Hírek