2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Lovren: A világ egyik legjobb védője vagyok

m4sport.hu
BL-döntő a Liverpoollal, vb-döntő Horvátországgal. Ezek után joggal érezheti úgy, a legjobbak közt a helye.
A horvát Dejan Lovren és az angol Harry Kane párharca az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében. (MTI/EPA/Peter Powell)

A horvát labdarúgó-válogatott története során először bejutott a világbajnokság fináléjába, miután a szerdai elődöntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az angol csapatot. A vb-n eddig megbízható teljesítményt nyújtott Dejan Lovren, a Liverpoolban légióskodó védő.

A játékosnak nagy szerepe van a döntőbe kerülésben, hiszen 1-0-ás angol vezetésnél nagyot mentett Kane elől. Minden bizonnyal a felfokozott hangulat mondatta vele, de a találkozó után úgy fogalmazott, most már biztos, hogy ő a világ egyik legjobb védője.

„Ez valami különleges érzés számomra. Az emberek azt mondták, hogy nehéz szezonom van, de nem értek egyet. Bejutottam a Liverpoollal a Bajnokok Ligája döntőjébe, és most a nemzeti csapattal is a döntőben vagyunk. Azt hiszem, az embereknek fel kellene ismerniük, hogy  a világ egyik legjobb védője vagyok” – mondta Lovren.

A világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, olyan esemény amit soha nem fognak elfelejteni. „Húsz évvel ezelőtt bronzérmet nyert Horvátország, ez a súly mindig a vállunkon volt. Van esélyünk, hogy vasárnap a csúcsra érjünk, de az emberek már így sem fognak elfelejteni minket” – mondta a védő, aki eddig valamennyi meccsen pályára lépett.