2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Modric: Az angolok alábecsültek minket, hiba volt

m4sport.hu/Marca
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében történelmi tettek hajtott végre a horvát válogatott az angolok hosszabbítás utáni legyőzésével. Az ország válogatottjának eddig az 1998-as vb-elődöntőbe jutás volt a legjobb eredménye.
 

A horvát-angol elődöntő után Luka Modric, a győztesek kapitánya váratlan kijelentést tett. Véleménye szerint az összecsapás előtt az angol sajtó lekezelően írt hazája válogatottjáról, amit nem tartott túl szerencsésnek.

„Az angolok alábecsültek minket. Ez hiba volt” – nyilatkozta szűkszavúan az ITV-nek.

Az angol sajtónak kicsit bővebben is kifejtette véleményét.

„Úgy érzem, hogy gyengébbnek ítéltek meg minket, ez pedig hiba volt. Olvastuk azt, amit rólunk írnak, amiről egyből azt gondoltuk: ‹Zseniális! Meglátjuk majd, hogy ki is fáradt.› Lehetnének kicsit szerényebbek, tisztelhetnénk jobban az ellenfelet.”

Hogy mennyire volt fáradt a nemzeti csapat, erről is elmondta gondolatait.

„Megmutattuk, hogy mennyire erősek vagyunk. Fizikailag és mentálisan is domináltuk a mérkőzést. Már a rendes játékidőben lezárhattuk volna a meccset, de ez akkor nem sikerült.”

Horvátország először játszhat döntőt, ami nagy büszkeség számára, hiszen a válogatott csapatkapitányaként élhette ezt meg.

„Hihetetlen, amit elértünk. Ez egy valóra vált álom, annyi évnyi harc után. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk, Horvátország történetének legnagyobb tette. Ezúttal ezt a bőrömön is megörökítem. Én és az egész csapat. Boldogak vagyunk, hogy megörvendeztethettük a népünket. Egész Horvátország az utcákon éjszakázik. Megérdemelték ezt.”

Az Aranylabdáról újra kérdezték, de változatlanul visszafogott a témában.

„Az igazat megvallva az Aranylabda engem nem érdekel. Csak a fináléra tudok gondolni, arra, hogy a kupát a magasba emelhetem a társaimmal. Semmi mást nem szeretnénk.”

Nem lehetett elmenni Cristiano Ronaldo átigazolása mellett sem hiszen évekig csapattársak voltak a Real Madridban.

„Én azt akartam, hogy maradjon, mert nincs nála különb. Sajnálom, hogy elment. Hálával tartozom neki azért, amit tett a Real Madridért, a lehető legjobbakat kívánom neki. Kivéve, amikor éppen a Real Madrid az ellenfél.”   

 

Borítókép: Moszkva, 2018. július 12. Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány (j) és játékosa, Luka Modric, miután csapatuk hosszabbítás után 2-1-re győzött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Horvátország - Anglia mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 11-én. (MTI/AP/Frank Augstein)

Hírek