2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Walker keményebb, mint Chuck Norris

m4sport.hu/M4 Sport
Az angol labdarúgó-válogatott jobbhátvédje, Kyle Walker a legérzékenyebb testrészével blokkolt egy óriási horvát lövést a világbajnoki elődöntőben, majd nyilvánvaló fájdalmai ellenére azonnal felpattant, mikor újra mentenie kellett.

Ha eddig azt hittük, hogy a már-már legendássá vált „Walker, a texasi kopó” című sorozatban játszó Chuck Norris az igazán kemény legény, akkor az angol válogatott jobbhátvédje, Kyle Walker horvátok elleni esetét látva érdemes ezt újragondolni.

A meccs 65. percében Ivan Perisic 16 méterről keményen kapura tűzött egy labdát, ami Walkerben akadt el. Hogy nem volt gyenge löket, az abból is látszott, hogy az ötösön álló bekkről egészen a tizenegyespontig pattant vissza a játékszer. A futballista elterült, ami elsőre még furcsának tűnhetett, de mikor a büntető gyanúja miatt a videobíró visszanézte a lassításokat, kiderült, fájdalmai nagyon is valósak, ugyanis legnemesebb testrészével blokkolta a bombát. Az M4 Sport kommentátora, Hajdú B. István sokat mondó hangsúllyal meg is jegyezte: „Az ott nem a kéz. Bár jobban örült volna neki, ha az ott a keze!”

Az eset természetesen nem ért büntetőt, de egy kalaplengetést igen, mert Walker még a földön feküdt fájdalmában, mikor egy bal oldali horvát beadást észlelve felpattant és kifejelte a labdát. Hősies!

Anglia végül hosszabbítás után 2–1-re kikapott Horvátországtól, így a szombaton 16 órakor kezdődő elődöntőben Belgiummal találkozik, míg a finálét vasárnap 17 órától Franciaország és Horvátország játssza. Mindkét meccset az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.