2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Kapusa miatt bukhatja a vb-döntőt Horvátország

m4sport.hu
A horvát labdarúgó-válogatott kapusának, Danijel Subasicnak nem akármilyen rossz sorozatot kellene megszakítania a franciák elleni világbajnoki döntőben.
 

Subasic az egész tornán kiválóan védett, a dánok elleni tizenegyespárbajban kettő, az oroszok elleniben pedig egy kísérletet hárított, így már csak emiatt is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Horvátország döntőbe jutott. Csapata szerencsétlenségére azonban a 33 éves kapus az AS Monaco alkalmazásában áll. Persze önmagában ez nem jelentene gondot, a hercegségbeli együttes pazar, a francia bajnokságot a második helyen zárta a Paris Saint-Germain mögött. Az viszont nem jó előjel, hogy a legutóbbi három vb-döntő vesztes válogatottjának kapusa egyaránt védett az AS Monacóban.

 

A 2006-os Mundial fináléjában Olaszország tizenegyespárbajban győzte le a francia csapatot, amelynek kapujában Fabian Barthez állt, aki 1995 és 2000 volt a Monaco kapusa.

A 2010-es vb-n ezüstérmes holland válogatott kapusa, Martin Stekelenburg szintén védett a hercegségbelieknél (a 2014/15-ös szezonban kölcsönben), ahogy a 2014-es fináléban vesztes argentin együttes hálóőre, Sergio Romero is, aki pont a vb előtti szezont töltötte a Monacónál.

Hogy megtörik-e az átok, az vasárnap kiderül, 17 órától jön a Franciaország–Horvátország vb-döntő az M4 Sporton és az m4sport.hu-n!