2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A meccs, amin senki nem szeret szerepelni

MTI/m4sport.hu
A belgák és az angolok a hátuk közepére sem kívánják a vb bronzmeccsét, mégis mindketten nyerni karnak rajta.
A belgák elszántan készülnek a bronzmeccsre. EPA/PETER POWELL EDITORIAL

Belgium és Anglia másodszor találkozik egymással az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: a csoportszakasz zárófordulójában olyan meccsen csaptak össze, amelyet egyikük sem akart megnyerni, most pedig – a szombati bronzmérkőzen – olyanon, amelyet kis túlzással egyikük sem akar lejátszani.

A harmadik helyért két csalódott csapat találkozik, a feleknek össze kell szedniük magukat az elvesztett elődöntő után, s lejátszani a találkozót, amelyet gyakran kritizálnak amiatt, hogy értelmetlen. „Ezen a meccsen egyetlen csapat sem akar szerepelni. Természetesen nyerni akarunk, készen fogunk állni, mert a csapat büszke a teljesítményére” – mondta a horvátoktól elszenvedett 2-1-es elődöntős vereség után Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya.

A belga oldalon kollégája, a spanyol Roberto Martínez sem mutatott túl nagy lelkesedést a szombati mérkőzés iránt, miután együttese 1-0-ra kikapott a franciáktól az elődöntőben. „Nehezen kezelhetők ezek az érzések. Csalódottak vagyunk, mert kikaptunk a négy között, s az újabb meccset nagyon nehéz pozitív lehetőségként látni. Nem gyakran történik, hogy harmadik lehetsz egy világbajnokságon. A belga válogatott eddig egyszer jutott a négy közé, s 1986-ban negyedik lett” – fogalmazott a szakember, de ő is hangsúlyozta, hogy megpróbálja felrázni tanítványait az utolsó csatára.

A két csapat a csoportkör utolsó fordulójában találkozott egymással Oroszországban, s akkor már mindkét válogatott továbbjutása biztos volt. A meccset végül a belgák nyerték 1-0-ra, így a nehezebbnek tartott ágra kerültek a kieséses szakaszban (sorrendben Japán, Brazília és Franciaország volt az ellenfelük), de végül ugyanúgy a harmadik helyért játszhatnak, mint az angolok, akik papíron könnyebb ellenfelek legyőzésével (Kolumbia, Svédország) jutottak el az elődöntőig, ahol aztán Horvátország megállította őket.

Mindkét együttes története második vb-bronzmeccsére készül: Belgium 1986-ban a franciáktól, míg Anglia 1990-ben az olaszoktól kapott ki. A szombati összecsapás olyan szempontból sok gólt ígér, hogy az utóbbi négy alkalommal a győztes (sorrendben Törökország, kétszer Németország, majd Hollandia) rendre három találatot szerzett. Belgium és Anglia eddig 22 alkalommal találkozott egymással, a szigetországiak 15-ször, a belgák mindössze kétszer győztek, ötször döntetlen eredmény született.

A Belgium-Anglia bronzmérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik Szentpéterváron. A játékvezető az iráni Alireza Faghani lesz. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A 3. helyért:
Belgium-Anglia, Szentpétervár 16.00 (Tv: M4 Sport) 
játékvezető: Alireza Faghani (iráni)
A várható kezdőcsapatok:
Belgium:
Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen – Nacer Chadli, Thomas Meunier, Marouane Fellaini, Axel Witsel – Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Eden Hazard
Anglia:
Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire – Kieran Trippier, Dele Alli, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young – Raheem Sterling, Harry Kane