2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Southgate: „Jobb helyen végeztünk a vb-n, mint ahol tartunk”

m4sport.hu
Egyszerre volt érezhető a csalódottság és büszkeség a Belgium elleni bronzmérkőzést 2–0-ra elveszítő angol válogatott tagjainak mérkőzés utáni szavaiban.

„Csalódottak vagyunk, a mérkőzés  elejét elrontottuk, nehéz volt ráhangolódni, benne volt a fáradtság a lábakban, ma ennyi volt a maximum, mindent megpróbáltunk, a belgák bizonyították, mennyire jók” – mondta a lefújás után a Tottenham csatára és az angolok csapatkapitánya, Harry Kane.

„Megmutatta ez a világbajnokság, hogy rengeteget kell fejlődnünk, de azt is, hogy közel tudtunk kerülni a legjobbakhoz. Van még lehetőség ebben a csapatban, amit igyekszünk kihasználni” – tette hozzá.

Kane hat találatával vezeti a vb góllövőlistáját és már csak a 3-3 gólos Kylian Mbappé, illetve Antoine Griezmann érheti utol/előzheti meg.

„Jól sikerült a csoportkör, azt persze sajnálom, hogy a legutóbbi mérkőzéseken nem tudtam a kapuba találni, de ilyen a futball, néha minden bejön, olykor semmi nem sikerül. Ettől függetlenül büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Ha valaki a világbajnokság előtt azt mondja, elődöntőig jutunk, én pedig aranycipős lehetek, nem hittem volna el. Megdolgoztunk ezért, most jöhet a pihenés, aztán készülünk a következő szezonra.”

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya elismerte, a története legjobb világbajnoki eredményét elérő belga válogatott jelenleg jobb az angolnál.

(fotó: EPA/ANATOLY MALTSEV)

„Belgium jobb nálunk, nehezen lendültünk játékba, ráadásul számunkra egy nappal kevesebb állt rendelkezésre a felkészüléshez. A második félidőben problémát tudtunk okozni ellenfelünknek, de Belgium egy topcsapat, játékosai a legmagasabb minőséget képviselik, biztosan sajnálják, hogy nem jutottak el a fináléig. Válogatottjuk most érte el a csúcspontját, mi jelenleg messze vagyunk ettől, elég csak megnézni a két keret válogatottságainak számát.”

„Mi helytálltunk, felülmúltuk az elvárásainkat és jobb helyen végeztünk ezen világbajnokságon, mint ahol jelenleg tartunk. Játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, ennél többet nem is kérhettem, mint amit kiadtak magukból, büszkének kell lennünk rájuk.”

Roberto Martínez, a belgák spanyol szövetségi kapitánya hasonlóképp vélekedett övéiről.

(fotó: EPA/ANATOLY MALTSEV)

„Az eredmény önmagáért beszél, Belgium történetének legjobb eredményét értük el. Csapatként dolgoztunk, rengeteget fejlődtünk, így tudtunk elérni ideáig. Játékosaim büszkévé tették honfitársaikat, a bronzérmet és az elismerést is megérdemlik.”

 „Tíz különböző játékosunk szerzett gólt, ez a vb történetében a legtöbb egy válogatottól. Csapatom számos csúcsot megdöntött , ma azért lehetett érezni, hogy fáradtak a lábak, de a koncentrációnk hihetetlen jó volt, ez is közösségünk erejét mutatja.”