2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A horvátok sztárja visszafizette szülőfaluja összes lakosának hiteleit

m4sport.hu
Ante Rebic már a 2017/2018-as szezonban is felhívta magára a figyelmet és ezt a focivébén is megtette, de nemcsak a futballpályán.
(fotó: EPA/FRANCK ROBICHON)

A horvát válogatott támadója egyértelműen helyet követelt magának a világbajnokság felfedezettjei között, de talán arra is sokan emlékeznek, hogy az Eintracht Frankfurt májusban a 24 éves futballista két góljával nyerte meg a Német Kupa döntőjét a Bayern München ellen.

A vb csoportkörében Argentína ellen szerzett találatát ajándékba kapta Caballero nagy hibája után, de befejezése megmutatta, milyen potenciál van benne, nem csoda, hogy Niko Kovac vinné magával a Frankfurttól a Bayern Münchenhez, de Premier League-klubok sora jelentkezett be érte, angol pletykák szerint a Manchester United 40 millió fontot sem sajnálna érte.

Rebic egy Split melletti faluban (Imotski) nőtt fel, édesanyja jogi asszisztensként, édesapja buszsofőrként dolgozott. 19 évesen került Olaszországba, de karrierje nehézségekbe ütközött: 2013 óta a Fiorentina három klubnak is kölcsönadta (Hellas Verona, RB Leipzig, Frankfurt), végül utóbbi klubban töltött második szezonja hozta meg az áttörést, nyáron az Eintracht élt is 2 millió eurós opciós vásárlási jogával, ha úgy akarják, a vb után szép haszonnal adhatnak túl rajta.

Nem felejtette el a gyökereit (fotó: EPA/MOHAMED MESSARA)

A horvát válogatott alapembere bár évek óta külföldön él, nem felejtette el honnan jött. A Heute osztrák lap a játékos egyik legjobb barátját, Lovro Sidniket szólaltatta meg, aki elárulta, hogy Rebic még a világbajnokság előtt 500 lelket számláló szülőfaluja összes lakosának kölcsöneit, banki hiteleit visszafizette.

A két jóbarát fiatalon Splitben volt csapattárs, a kapcsolatot azóta is tartják. Sidnik nem futott be Rebichez hasonló karriert, megyei csapatokban futballozik, meggyőződése, hogy a horvát válogatott vasárnap megnyeri majd a világbajnokság döntőjét Franciaország ellen, annak ellenére, hogy sorozatban három hosszabbításos párharcon van túl a kieséses szakaszban.

Hírek