2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A legendává váló Deschamps: „Nem magamra gondolok most”

m4sport.hu
A 2018-as labdarúgó-világbajnokságot megnyerő francia válogatott szövetségi kapitánya nem különösebben foglalkozott azzal, hogy mekkora legendákhoz csatlakozott, inkább játékosai sikerének örült.
Deschamps húszfős stábjának is köszönetet mondott (fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

„Csodálatos, lenyűgöző, örülök a játékosoknak, ez egy fiatal generáció és világbajnoknak mondhatja magát. Nem mondom azt, hogy fantasztikusan játszottunk, de mentálisan nagyon erősek voltunk és szereztünk négy gólt, úgyhogy megérdemelt a győzelem” – mondta a lefújás után a győztes kapitány, Didier Deschamps, aki Mário Zagallo és Franz Beckenbauer után harmadikként mondta el magáról, hogy játékosként és edzőként is világbajnok lett. 

1998-ban ráadásul az akkori vb-győztes franciák csapatkapitánya volt.

„Nem magamra gondolok most, nagyon messziről indultunk és sokáig jutottunk, örülök a fiúknak, nem volt egyszerű dolgunk, de hallgattak rám és elvégezték a munkát. Voltak nehéz pillanataink, de négy évig most mi leszünk a világ tetején” – tette hozzá.

Deschamps üzent a francia szurkolóknak is: „Imádjuk őket, büszkék vagyunk arra, hogy franciák vagyunk, hétfőn találkozunk!”

A 4–2-es francia győzelemmel véget érő vb-döntő összefoglalóját itt tekintheti meg.

Hírek