2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Courtois nézni se bírta a francia örömünnepet

m4sport.hu/lesoir.be
A világbajnoki bronzérmes belga labdarúgó-válogatott kapusának, Thibaut Courtois-nak még mindig fáj a franciáktól elszenvedett elődöntős vereség.
 

Belgium az egész tornán nagyon jól játszott, a legtöbb gólt szerezte (16-ot, ami belga vb-rekord) és százszázalékos teljesítménnyel menetelt egészen az elődöntőig, ahol azonban 1–0-ra kikapott a későbbi győztes franciáktól.

A meccs után a belgák két sztárja, Eden Hazard és Courtois is leszedte a keresztvizet Didier Deschamps együtteséről, s úgy tűnik, a kapus azóta sem enyhült meg.

„Megnéztem a döntőt, de a 94. percben kikapcsoltam a televíziót, mert látni se akartam, ahogy a franciák a világbajnoki címüket ünneplik” – mondta a végül bronzérmes belga válogatott kapusa, Courtois a belga RTFB csatornának.

Ezzel viszont nem csak arról maradt le, hogy két chelsea-s csapattársa, Olivier Giroud és N’Golo Kanté átveszi a vb-trófeát.

„A barátaim mondták, hogy Luka Modric lett a torna legjobb játékosa, majd hozzátették, a legjobb kapusnak engem választottak. Ekkor visszakapcsoltam a tv-t. Ez egy hihetetlen elismerés, boldog vagyok, hogy védéseimmel segíthettem a csapatot. Azonban nem ez volt a legfontosabb a tornán, addig szerettem volna eljutni, ameddig csak lehetséges” – utalt arra Courtois, hogy a belga aranygeneráció világbajnoki álmokat dédelgetett.