2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Schmeichel a fiát búcsúztató horvátokért emelt szót a vb-döntő után

m4sport.hu/Ruptly
Peter Schmeichel, a legendás dán kapus, aki hazája válogatottjával Európa-bajnokságot nyert 1992-ben, az oroszországi világbajnokságon a fiáért, kasperért szurkolhatott a nyolcaddöntőig. A 16 között a később fináléig jutó horvát válogatott búcsúztatta Dániát, tizenegyespárbajban.
 

Annak ellenére, hogy Kasper Schmeichel és a dán válogatott Modricék áldozata lett a vb-n, az idősebbik Schmeichel  értetlenül áll a vb-döntőben történt események előtt, elsősorban a játékvezetőt, az argentin Nélson Pitanát ostorozta, aki véleménye szerint meglopta a horvátokat a franciákkal szemben.  Mindezt egy berlini székhelyű videós hírportálban fejtette ki, a Ruptly-ban.

„Vágjunk a közepébe. 1-1 volt az állás, nagyon kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, Horvátország nagyon jól kezdett. Számomra az első 45 percben magasan a jobb csapat volt, efelől semmi kétségem. Franciaország nem játszott kifejezetten jól, láthatóan idegesek voltak. Aztán meg jött ez a játékvezető. Néstor Pitana. Ő volt a bíró a nyitómérkőzésen, Oroszország és Szaúd-Arábia között, pontosan ugyanebben a stadionban. Ugyanő vezette a Horvátország-Dánia meccset. Meg kell mondanom, hogy nagyon elégedetlen voltam a teljesítményével, szerintem nagyon egyoldalúan fújt. Most pedig előhúzta a videobírót egy döntésnél, amelyről azt gondolom, hogy nem is volt büntető. Azzal, hogy annak ítélte gyakorlatilag teljesen tönkretette az összecsapást. Ráadásul rengeteg időt vett el, többször visszanézte, nekem ez is azt bizonyította, hogy kétségei voltak. Nem volt biztos abban, hogy büntetőt kell adnia, mintha dunsztja nem lett volna arról, hogy akkor mi a fenét is csináljon. Ez volt A PILLANATA a mérkőzésnek. Ezért nyerte meg Franciaország a meccset. Mert mi is történt utána? A büntetőt értékesítették, 2-1-gyel vonultak a pihenőre. Horvátország 1-0-ról feláll 1-1-re, és nem felejthetjük el, hogy ők elképesztően fáradtak voltak, háromszor kellett hosszabbítást játszaniuk. A szememben ezért volt őrületes ez a döntés. Nem volt tizenegyes! Ha ez az volt, akkor meccsenként húszat meg kell ítélni.” – polemizált a dán legenda a Perisic kezezéséért megadott francia-büntető felett.

A mozdulat, amiért az argentin Pitana büntetőt ítélt. Schmeichelt ezt a döntést kifogásolja, erőteljes hangon. A mozdulat, amiért az argentin Pitana büntetőt ítélt. Schmeichelt ezt a döntést kifogásolja, erőteljes hangon.

Már a gallok első gólját is megkérdőjelezi, szerinte Griezmann beívelt szabadrúgása előtt nem történt szabálytalanság.

„Ebben az esetben is a bírót kell elővennem. Nem volt előtte szabálytalanság, ezért nem is járt volna szabadrúgás. Ezek után elképesztően szerencsétlenek voltak a horvátok. Mandzukic megpróbálja elfejelni a labdát, de nagyon szerencsétlenül ért hozzá. Alig csúszott meg, de pont elég volt ahhoz, hogy a labda röppályája megváltozzon, és eltávolodjon a kapustól. Szóval képzeld el, hogy ezzel kerülnek 1 gólos hátrányba, miközben addig is volt 4-5 jó lehetőségük a másik kapunál. Aztán jött a 28. perc– itt megjegyzem, hogy egyfajta rendszert fedezhetünk fel, a 18., a 28. és a 38. percben történt valami nagy esemény -, Perisic a világbajnokság hőse lehetett volna, ezt már az elődöntőben elmondtam róla, hogy személyében egy világsztárt fedezhettünk fel. Ő tényleg az. Megszerezte a gólját, 1-1, ami nagyon igazságos volt, a mérkőzésnek pont erre volt szüksége, és a horvátok is megérdemelték ezt” – elemezte tovább a döntő Schmeichel.

Griezmannt akasztja Brozovic. Peter Schmeichel nem érezte szabálytalannak a horvátot. Griezmannt akasztja Brozovic. Peter Schmeichel nem érezte szabálytalannak a horvátot.

A videobíróra és a büntető szituációkra viszont hamar visszatért.

„Ha visszaemlékezünk, korábban Harry Kane-t vitték földre, a játékvezető büntetőt ítélt, miközben a labda közelében sem volt a játékos. Szinte pontosan ugyanez történt Mandzukiccsal a döntőben, a bíró pedig teljesen átsiklott az eset fölött, meg sem kérte a videobírót, hogy esetleg nézze vissza, mi történt, majd ezek után jött a mérkőzés legőrültebb pillanata, amelyet Horvátország egyszerűen nem érdemelt meg. Szöglet jön, megint Griezmann adja be, aztán szerencsétlen barátunk, Perisic hősből pillanatok alatt áldozattá vált. Igazából nem is tudom pontosan, hogy mit is akarhatott azzal a mozdulattal. A bíró meg befújta, ami teljesen lesokkolt. Egy olyan klasszis, mint Griezmann, kapott egy ilyen lehetőséget, ami értékesített is. Az történt, hogy előtte a társa (Brozovic) nem fejelte el a labdát, és olyan közel voltak egymáshoz, hogy utána az eltalálta a kezét. Mit csinálhatott volna? Ez egyszerűen nem büntető. Csak ismételni tudom magam, ha ez tizenegyest ér, akkor a mérkőzéseken rengeteg büntető lenne. Tiszta, és teljesen egyértelmű hiba a bírótól, amit az egész világ láthatott. Figyeltem a közösségi médiákat, és egytől egyig arról írtak, hogy ez nem ért büntetőt, egyetlen kommentárt olvastam, amely azt állította, hogy talán meg lehetett adni. Talán! Mindenki más egyetértett velem” – zárta a horvátok mellett szóló monológját Peter Schmeichel.

Borítókép: Peter Schmeichel a stadionban nézte végig fia remeklését (Fotó: M4 Sport)