2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Varane bizonyította: 25 évesen a legnagyobbak közt a helye

m4sport.hu
Raphael Varane alig múlt 25 éves és igazából már mindent elért, amit egy futballista elérhet. Vasárnap a világbajnoki döntőben is tanújelét adta, miért szabad csak szuperlatívuszokban beszélni róla.

Varane a Real Madriddal letarolt már mindent. Mielőtt 2011-ben a királyiakhoz igazolt volna, utolsó fél évében Bölöni László keze alatt dolgozott a Lensnál. Azóta hét idény alatt begyűjtött 4 Bajnokok Ligája, 3-3 klubvilágbajnokságot és Európai Szuperkupát, 2-2 spanyol bajnoki címet és szuperkupát, valamint egy Király Kupát.

Francia színekben két éve a hazai Európa-bajnokságon a döntőig menetelt, ám a 2018-as vb-ig kellett várnia az első sikerig.

Emlékezhetünk, a negyeddöntőben a védelem vezénylésén túl még a másik kapu előtt is főszerepet vállalt, a létfontosságú első gólt szerezte Uruguay ellen.

A döntőben a horvát letámadás őt zavarta legkevésbé, végig higgadt volt, ahogy azt klasszistól várja az ember. Igaz elkövetett egy hibát, de az büntetlen maradt. Viszont bemutatott egy óriási mentést. 2-1-nél a második félidő harmadik percében Brozovic indítása hajszálpontosan hullott volna Perisic elé, ám Varane nemcsak tartotta a lépést a horvát támadóval, hanem a levegőben megnyúlva el tudta pöckölni a labdát, melyet így a kifutó Lloris el tudott takarítani.

 

Akár egyenlítéssel is végződhetett volna, ha nincs Varane, a 4-2-es sikerrel viszont ő folytatta a realos hagyományokat és nem Modric és Kovacic. Ugyanazon évben BL- és vb-győztes eddig csak a madridiaktól került ki: ’98-ban Karembeau, 2002-ben Roberto Carlos, 2014-ben Khedira. (’74-ben hét Bayernnel BEK-et nyerőből lett német világbajnok.)

Ami egészen félelmetes, Varane a 25 évével a francia védelem rangidőseként játszott Oroszországban, és a teljesítményét tényleg csak a legnagyobbakkal lehet egy lapon említeni. Társai közül Lucas Hernandez és Pavard egyaránt 22, Umtiti 24 esztendős.

Hírek