2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Börtönbüntetést kaptak a vb-döntőt megzavaró banda tagjai

MTI
Egyformán 15 napos börtönbüntetést kapott az a négy személy, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában.
 

A bíróság emellett azt is megtiltotta nekik, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek.

Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A Pussy Riot a Facebook-oldalán azt írta: az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat. Hétfőn aztán ugyanitt megerősítették, hogy milyen büntetést kaptak.

A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.

Borítókép: Moszkva, 2018. július 16. Elvezetnek egy pályára berontó fiatal nőt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött. A rendőrség őrizetbe vette azt a négy személyt, aki megzavarta a döntőt. Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre. (MTI/EPA/Peter Powell)

Hírek