2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Nincs hely franciának a vb álomcsapatában – a statisztikák szerint

m4sport.hu
Egyetlen világbajnok sem fért be a 2018-as foci-vb álomcsapatába a WhoScored statisztikai szaklap számításai szerint.

A WhoScored  egy bonyolult algoritmus alapján értékeli a játékosok pályán nyújtott teljesítményét, nem volt ez másképp az oroszországi tornán sem. A futballisták nagyjából 200 statisztikai mérőszám alapján kapnak egy értékelést 1 és 10 között, minden mérkőzés után.

A statisztikai oldal szerint a 2018-as foci-vb – mindenféle szubjektivitást nélkülöző – álomcsapata így állna fel:

(fotó: whoscored.com) (fotó: whoscored.com)

A csapatba a világbajnok franciáktól senki, a döntőt elveszítő horvátoktól a torna legjobb játékosának járó díjat elnyerő Luka Modric került be egyedül, míg a negyeddöntőben búcsúzó brazilokat ketten (Marcelo, Neymar) képviselik, akárcsak a bronzérmet elnyerő belgákat, illetve a negyedik helyen végző angolokat, ami nem meglepő.

A belgáktól Eden Hazard mutatta be a legtöbb sikeres cselt (és kapta a legmagasabb átlagpontszámot a vb teljes mezőnyében), míg Kevin De Brunye a legtöbb kulcspasszt osztotta ki a tornán (akcióból). Az angolok utolsó vb-gólját szerző Kieran Trippier teremtette a legtöbb gólhelyzetet a vb-n (24), míg a tornát hat találattal záró Harry Kane a gólkirálynak járó Aranycipőt hódította el.

Ha a kapust és a védelmet nézzük, nem találunk olyat, aki eljutott volna az elődöntőig. Minden bizonnyal sok álomcsapat összeáll még a vb levezetésében, talán nem túlzás azt állítani, hogy a többségben találunk majd világbajnok francia játékost is.

Hírek