2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Neymar az árnyék fogságában

m4sport.hu/As
Egyre inkább úgy alakul a brazil csillag sorsa, hogy csöbörből vödörbe esik. Tavaly ilyenkor azért vágyakozott el a Barcelonától, mert úgy érezte, Messi árnyékában képtelen kibontakoztatni csillogó tudását, Párizsban megmutathatja, hogy mekkora labdarúgó is ő. A Paris Saint-Germain színeiben végül nem futott rossz szezont, de az sem mondható, hogy elkápráztatta a csapat híveit teljesítményével.
 

A vb kezdete előtt, amikor már sejteni lehetett, hogy Cristiano Ronaldo elhagyhatja a Real Madridot –a BL-döntő utáni elszólásának is köszönhetően – felröppent a hír, hogy Florentino Pérez, a spanyol klub elnöke beindul annak érdekében, hogy megszerezze a PSG-től Neymart. A franciák elnöke, Al Khelaifi viszont tudatta hispán kollégájával, hogy a brazilt ezen a nyáron garantáltan nem fogja elhappolni.

Mindemellett a támadó is nyilatkozta – szintén a vb előtt – hogy még nem gondolkodik csapatváltásban. Teljesen érthető, hiszen négy évre írt alá és évi 37 millió eurót nem nagyon kereshetne máshol.

De jött az oroszországi világbajnokság.

Kylian Mbappé még az AS Monaco színeiben került be a köztudatba, a PSG-ben már nagyon egységes és jó teljesítményt nyújtott, a vb-n viszont valósággal robbantott a tinédzser francia, aki most már világbajnoknak vallhatja magát. Az Oroszországban nyújtott teljesítményéről a világ sajtója – teljesen érthetően – szuperlatívuszokban írt.

Kylian Mbappé a világbajnoki aranyat ünnepli Paul Pogbával. (Fotó: EPA/Facunco Arrizabalaga)

Mindeközben Neymar, aki egy éve Messi dominanciája miatt menekült Barcelonából, teljesítményét tekintve leginkább elfogadhatót nyújtott, ezért nem is arra fognak emlékezni a futballszerető emberek, hanem teátrális fetrengéseire. Ez az emlékezet is inkább dühvel vegyített lesz, esetleg kárörvendéssel. Annyi mém készült a földön nyújtott alakításaiból, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Dicstelen, és kifejezetten ciki, ami fennmarad róla a 2018-as vébéhez kapcsolva.

Párizsba érkezésekor bátran vállalta a konfrontálódást, Mbappét is próbálta kikezdeni, illetve a csapat másik sztárját, Edinson Cavanit is, akivel olykor kisfiúk módjára civakodtak pályán és azon kívül is, hogy ki végezze el a szabadrúgásokat és a büntetőket.

A csapat vezetősége, az élen a már távozó vezetőedzővel, Unai Emeryvel mindent megtett annak érdekében, hogy elcsituljon a perpatvar, és minden téren próbálták kiszolgálni a brazilt.

Mostanra viszont már túl vagyunk az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Edinson Cavani megsérült a portugálok elleni összecsapáson a vb nyolcaddöntőjében. Az ellenfél legnagyobb sztárja, Cristiani Ronaldo segítette fel, majd támogatta le a pályáról. Ezt hívják tiszteletnek. (Fotó: EPA/Paulo Novais)

Mbappé tinédzserkora ellenére akkora sztárként utazhatott el a vb-ről, hogy ezek után Neymar aligha mehet kuncsorogni a PSG vezetőségéhez azért, hogy küldjék el ezt a fiatal gyerkőcöt valahova, mert zavarja a köreit.

Cavani olyan vezére volt az uruguayi válogatottnak Oroszországban, hogy Neymar számára tökéletes példa lehet arra, hogyan is kell egy csapatot vállra venni, vezetni.

Barcelonában egy Messi nevű felhő takarta el a napot Neymar elől, Párizsban viszont komoly felhők gyülekeznek felette, hatalmas robajjal érkezhet a vihar, ha nem húzza meg magát, és nem tanul a múltból.

Borítókép: Neymar a földön. Pályán és talán azon kívül is. (Fotó: EPA/Robert Ghement)

Hírek