2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A horvátok óriási gesztussal lepték meg a „ledózerolt” mexikói fotóst

m4sport.hu/vecernji.hr
Yuri Cortez és családja egy szívélyes meghívásnak köszönhetően Horvátországban pihenhet majd a nyár végén.

Yuri Cortez nevét a Horvátország–Anglia vb-elődöntőben ismerte meg a világ, amikor Mario Mandzukic 1–1-es rendes játékidő után a 108. percben döntőbe lőtte a horvát válogatottat, melynek játékosai az extázis közepette véletlen „ledózerolták” a mexikói AFP fotóügynökség dolgozóját, akinek esze ágában sem volt elengedni az egyébként méregdrága kamerát, inkább hősiesen tűrt és remek fotókat lőtt a kupac aljáról.

A horvát futballisták természetesen elnézést kértek tőle, de ő nem haragudott a társaságra.

A vb-nek ugyan már vége, Horvátország története legjobb eredményét elérve ezüstérmesként zárt a tornán, de az örömittas nemzet nem feledkezett meg a pórul járt fotósról: Cortezt és családját augusztus végére vagy szeptember elejére horvátországi nyaralásra invitálta a Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal.

„Egy ilyen kedves gesztusra nem lehet nemet mondani. Enyém a megtiszteltetés, hogy Horvátországba utazhatok a családommal. Az elődöntő óta kapcsolatban állok az országgal és nekik szurkoltam a döntőben. Csak a jókedvemet és egy kamerát viszek magammal, mert a családommal biztosak vagyunk benne, hogy ez a gyönyörű és bájos ország tele van természeti, kulturális és történelmi látványosságokkal” – mondta az 53 éves fotós a horvát HTZ-nek.

Hírek