2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A Bayern elnöke amatőrök gyülekezetének hívta a német szövetséget

m4sport.hu/A Bola
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München csapatának igazgatója nem fukarkodott a kritikus szavakkal a német válogatott gyenge szereplése után az oroszországi világbajnokságon.
 

A német nemzeti csapat példátlan tettet hajtott végre a világbajnokságon: Joachim Löw csapata a csoportkörben elvérzett. Karl-Heinz Rummenigge nem az edzőt, sokkal inkább a Német Labdarúgó Szövetséget vette elő. Szerinte a tragikus szereplésért az elsődleges felelős a szövetség, amely több esetben is amatőr módon járt el.

„Véleményem szerint egyértelműen a szakmai hiányosságokban keresendő a krízis oka. Ez egyáltalán nem lep meg engem, mert a DFB (a német szövetség) alá van aknázva amatőrökkel” – mondta ki a kőkemény kritikát az egykori kiváló csatár.

Hasonlóan kategorikusan alkotott véleményt a Mesut Özil-üggyel kapcsolatban. A válogatott török származású középpályása a világbajnokság kezdete előtt egy képet posztolt a közösségi felületeken, amelyen az erősen megosztó török miniszterelnökkel, Recep Tayyip Erdogannal mutatkozik.

„Világos, hogy borzalmasan rosszul kezelték az ügyet. Viszont Özilt ezek után börtöntölteléknek nevezni? Bocsássanak meg, de ez hatalmas túlzás” – mérgelődött a bajorok klublegendája.

Középen Özil és Erdogan (Forrás: The Guardian) Középen Özil és Erdogan (Forrás: The Guardian)

Joachim Löw végül marad szövetségi kapitány. A szövetség már a vb után is bejelentette, hogy számít a szolgálataira, az edző kért gondolkodási időt. A Bayern elnök úgy gondolja, hogy ez nem is történhetett másként.

„Elismerésre méltó munkát végzett az elmúlt tizenkét évben. Elődöntőkig jutott, a világbajnokságot is megnyerte. Hálával tartozunk egy ilyen embernek, amilyen ő.”

Borítókép: Karl-Heinz Rummenigge a Bayern Munich igazgatója (EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN)

Hírek