2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A vb-ről hazaküldött Kalinic nem fogadja el az ezüstérmet

m4sport.hu
A 2018-as labdarúgó-világbajnokságról fegyelmezetlenség miatt hazaküldött horvát csatár, Nikola Kalinic nem fogadja el a játékosok és a szakmai stáb által számára felajánlott ezüstérmet.
(fotó: EPA/ANATOLY MALTSEV)

A 30 éves Nikola Kalinicet az első csoportmérkőzést követően tette ki a keretből Zlatko Dalic szövetségi kapitány, mert nem volt hajlandó csereként beállni az utolsó percekre. A renitens csatár így otthonról nézte végig a világbajnoki döntőig tartó menetelést.

Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy csapattársai megbocsátóak voltak és felajánlottak neki is egy medált, ami nem lett volna teljesen indokolatlan: Kalinic góllal és gólpasszal vette ki a részét az ezüstérem szempontjából rendkívül fontos, görögök elleni vb-pótselejtezős párharcból, amit 4–1-re nyertek meg a horvátok. (Válogatott tornák után egyébként nem ritka, hogy azoknak a játékosoknak is adnak érmet, akik a selejtezőkben pályára léptek, de a tornára utazó keretbe nem kerültek be.)

Egy horvát lap pénteki információi szerint az AC Milan játékosa azonban nem fogadja el az érmet, de nem dacból, hanem bűntudatból: úgy érzi, hogy nem érdemli meg.

„Köszönöm az érmet, de én nem léptem pályára Oroszországban”idézi  Kalinic visszautasítását a Sportske Novosti.

Kalinic karrierje egyébként nem biztos, hogy Milánóban folytatódik, a Fernando Torrestól megváló Atlético Madrid állítólag szeretné megszerezni.

Hírek