Musorujsag
Élő Eredmények

Nerea Pena már holnap edzésre menne, pedig néha még az utcára is fél kimenni

m4sport.hu
A siófok légiósát megviseli, hogy nem játszhat, de tisztában van vele, másoknak ennél sokkal nagyobb problémái is vannak. Úgy véli, a járvány végére az emberek prioritása meg fog változni.

A világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Nerea Pena spanyolországi otthonából, Pamplonából adott interjút az M4 Sportnak. A Siófok légiósa elmondta, tisztában van vele, mennyire borzasztó a koronavírus-járvány miatt helyzet hazájában, de az ő családjában mindenki jól van, senki nem beteg.

„Mindenki fél, hiszen mi vagyunk a legfertőzöttebb ország Európában. Sokáig azt hittük, nem kell félni, messze van ez az egész, de most itt van. Én is félek néha, ha kimegyek az utcára. Nálunk sokkal szigorúbb szabályok vannak, mint Magyarországon, csak vásárolni szabad kimenni, még sétálni sem. Kemény a helyzet de csak így lehet megoldani a helyzetet” – mondta a mindig mosolygós játékos.

Elárulta, levegőzni is csak annyit tud, ha elmegy vásárolni, vagy kidugja a fejét az ablakon. „Nekem ez nagyon nehéz, elsősorban mentálisan. Mi a harmadik emeleten lakunk, még erkély sincs, vagy kert és így nagyon nehéz. Így tényleg csak az ablak marad levegőzésre. Csináltam magamnak egy másfél négyzetméteres konditermet, ott próbálok edzeni. De nem akarok szomorú lenni, mert ha pesszimista vagyok, kinyírom magam” .

Elsősorban a térdét erősíti, hiszen azzal volt az év elején egy kisebb sérülése. Úgy érzi, inkább rehabilitáció amit csinál, ilyen értelemben neki jól jött kicsit ez a megállás, de már nagyon játszana.

„Az a baj, hogy ha nagyon pozitív akarok lenni, és minél előbb szeretnék visszamenni játszani, akár akár zárt kapuk mögött is, június előtt nem látok rá esélyt. Mi minimum egy hónapig leszünk még itthon. Bár a járvány szempontjából már a csúcson vagyunk de ez a görbe nem megy lefelé” – mondta a 2012 óta Magyarországon játszó klasszis.

Sokkal jobb lenne, ha tudnának tervezni, hogy mikor tudnak újra pályára lépni, de bármennyire is szeretne már játszani, úgy véli, a következő két hónapra még nehéz tervezni. Bár nagyon nem szeret futni, most már azt is nagyon kívánja.

„Sokat fog változni a prioritás az emberek életében. Nem tudjuk értékelni a szabadságot addig amíg el nem veszik tőlünk. Sok ember van, aki erre soha nem gondolt. Most viszont egy vírus, egy hónap alatt megtanította nekünk” – mondta a magyar szurkolók körében is roppant népszerű játékos.

További tartalmak