Musorujsag
Élő Eredmények

Görbicz: Idén mindent meg kell nyerni

Görbicz: Idén mindent meg kell nyerni

m4sport.hu
Nagyszerűen kezdte a Győri Audi ETO KC női csapata a 2021/2022-es idényt, amely a három bajnoki siker mellett két Bajnokok Ligája-fellépését is behúzta. A pályán már nem, azon kívül viszont sportigazgatóként segíti a klub munkáját Görbicz Anita, aki az M4 Sport péntek délelőtti Sporthíradójában beszélt új szerepéről és a formálódó együttesről.

Nyáron fejezte be profi játékoskarrierjét a Győr és a női kézilabda legendája, Görbicz Anita. Az egykori klasszis természetesen nem szakadt el szeretett sportjától, klubjától, és az új szezonban már a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik.

„Most tapasztalom csak, hogy mennyivel könnyebb volt a pályán, új szerepemben nagyon sok mindenre kell odafigyelnem – mesélte Görbicz Anita. – Napról napra itt vagyok a klubnál és figyelem a kollegákat, hogy például hogyan kell felkészülni a mérkőzésekre. Nehéz megszokni, hogy meccs közben a lelátón ülök, így nem vagyok a csapat mellett, de összességében nagyon élvezem a munkám és szeretnék mindent megtanulni egy klub működéséről.”

Az ETO alaposan átalakult a nyár folyamán, hat új igazolás mellett vezetőedzőt is váltott, Ambros Martín tért vissza az együttesbe.

Jó ütemben halad a csapatépítés, valóban sok új játékos érkezett. A lányoknak meg kell szokni az Ambros kéréseit, taktikáját. Neki mindig a védekezés a legfontosabb, szinte minden edzésen azon van a legnagyobb hangsúly, de a támadójáték is jól működik egyelőre – mondta az együttes átalakulásáról a klublegenda, aki utódjáról is szót ejtett. – Anne Mette Hansen lett a csapatkapitány utánam, négy-öt évet együtt játszottunk, így pontosan tudja, hogyan kell dolgoznia, mik a feladatai. De szerencsére minden játékossal napi kapcsolatban vagyok, vannak kérdéseik, kéréseik, ennek nagyon örülök, és mindig szívesen segítek nekik.

Az átalakulás ellenére remekül kezdte az új szezont a Győr, a három bajnoki siker mellett a címvédő Viperst hat, a Ljubljanát idegenben öt góllal múlta felül a legrangosabb európai kupában. Mivel az ETO zsinórban három BL-cím után júniusban „csak” bronzérmet szerzett, hosszú idő után először nem címvédőként vágott neki az új idénynek.

„A terhet mindig el kell viselni, akár címvédőként megyünk neki egy sorozatnak, akár nem – hangsúlyozta Görbicz Anita, aki a közelmúltban Győr díszpolgára lett és Csík Ferenc-díjjal is elismerték. – Szerintem most még éhesebbek a lányok, és minden mérkőzésünkön bennük van, hogy idén mindent meg kell nyerni. Vannak hullámvölgyek a csapatjátékban, de a bajnokság elején ez nem meglepő. Kell még idő, hogy teljesen összeszokjanak, de szerencsére jó úton járunk.”

A Győri ETO vasárnap a CSZKA Moszkva együttesét fogadja a Bajnokok Ligájában, a hazai együttes sérülés miatt nem számíthat Faluvégi Dorottya és Estelle Nze Minko játékára.

Borítókép: Győri Audi ETO KC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Már új edzőjével készül Kenderesi Tamás
Korábbi mestere, Tari Imre nyugdíjba vonult, így az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás már új edzőjével kezdte meg a felkészülést az idei rövidpályás Európa-bajnokságra és világbajnokságra, a jövő évi nagymedencés vb-re és Eb-re, valamint a három év múlva sorra kerülő olimpiára.
Úszás