Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin: A fiatalok Párizsra lesznek készen, Elek Gábor barátként segít

Golovin: A fiatalok Párizsra lesznek készen, Elek Gábor barátként segít

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Jövő héten kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kézilabda-válogatott, Golovin Vlagyimir együttese október 6-án Portugáliát fogadja az Érd Arénában, négy nappal később pedig Szlovákia vendégeként lép pályára. A szeptember elején kinevezett szövetségi kapitány a két mérkőzés előtt az M4 Sporthíradójában beszélt a formálódó együttes programjáról, a fiatalok beépítéséről.

„Szombaton kezdődik a közös munka, Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda még hétvégén bajnokit játszik, így ők hétfőn csatlakoznak hozzánk. Az elején regenerálódás és a taktika lesz főszerepben, aztán szép lassan kezdjük terhelni a játékosokat” – mondta el a felkészülés programjáról Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott egy hónappal ezelőtt kinevezett szövetségi kapitánya hétfőn az M4 Sporthíradójában. A szakember közlése szerint az a Vasas csarnokában készül a nemzeti csapat az Eb-selejtezőkre.

A válogatott 20 fős keretében nagy visszatérő Planéta Szimonetta, aki több mint három év után léphet pályára ismét a nemzeti csapatban.

„Jót beszélgettem vele, nagyon izgatott, és várja a pillanatot, hogy a pályán is visszatérjen a válogatottba – mondta el a DVSC játékosáról a szövetségi kapitány. – Még egy kicsit kritikus önmagával szemben, de az eltelt négy forduló önbizalmat adhatott neki. Biztos vagyok benne, hogy a hasznunkra lesz, remélem nemcsak védekezésben, hanem támadásban is.”

Golovin Vlagyimir továbbra sem számíthat a sérüléssel bajlódó Kovacsis Anikóra és Szucsánszki Zitára, az ő megfelelő pótlásuk elsősorban Vámos Petrára hárul.

Láttam, hogy kicsit fáradt, de jó formában van, bízom benne, hogy az olimpián látott teljesítményét át tudja menteni a következő mérkőzésekre is. A két hiányzónk helyére behívtuk Tóth Esztert és Lakatos Ritát. Az ő teljesítményük még kicsit felemás, de még a szezon elején járunk, és bízom benne, hogy amikor közösen dolgozunk a plusz motiváció bennük is nagy erőt mozgósít és pótolni tudják Kovacsics Anikót és Szucsánszki Zitát – magyarázta Golovin a tehetséges játékosokról. – A fiatalok korán bemutatkoztak, örülök, hogy itt vannak, bizonyították, hogy megérdemlik a lehetőséget, akkor is, ha a teljesítményük még hullámzó. Egy-két év múlva Párizsban már kulcsjátékosként számítanék rájuk, de a jelenlegi feladatokat még inkább a rutinosabb kézilabdázóknak kell megoldania. Ők pedig megmutatták az olimpián, hogy lehet rájuk számítani.”

Golovin Vlagyimir elmondta, bár Elek Gábor hivatalosan már nem dolgozik a válogatottnál, nem lett volna jó döntés új taktikát kidolgoznia, s mivel baráti viszonyt ápol elődjével, s hasonlóan gondolkodnak a kézilabdáról, folyamatosan egyeztetnek a csapatot illetően. A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogyha megfelelő szakember érkezne a helyére, szívesen átadná az MTK Budapest kispadját, szeretné minden energiáját a válogatottra fordítani.

Golovin szerint a magyar válogatott a 8-10. helyet foglalja el a kézilabda elitjében, így jó esélye van, hogy kvalifikálja magát a jövő évi kontinensviadalra.

 

Borítókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy visszatérő a női kézilabda-válogatott keretében
Kihirdette első keretét Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes október 1-jén este találkozik, és 2-án kezdi meg a felkészülést a Portugália elleni, október 6-i, érdi mérkőzésre.
Kézilabda