Musorujsag
Élő Eredmények

Hárspataki Gábor: Szeretnénk megmutatni, hogy ezt az egy évet nem lazasággal töltöttük, hanem kőkemény edzéssel

Hárspataki Gábor: Szeretnénk megmutatni, hogy ezt az egy évet nem lazasággal töltöttük, hanem kőkemény edzéssel

MTI | Szerző: Kun Dániel
Hárspataki Gábor szerint csak minimálisan cserélődtek a versenyzők az olimpia után, a „vén rókák” és nagy ellenfelei ott lesznek a dubaji karate-világbajnokságon.

November 13-án utazik a magyar válogatott az Egyesült Arab Emírségekbe a tavalyról elhalasztott világbajnokságra, amelyről Hárspataki Gábor olimpiai harmadik karatéka szerint két éremmel térhet haza a csapat.

„Szeretnénk megmutatni, hogy ezt az egy évet nem lazasággal töltöttük, hanem kőkemény edzéssel” – mondta csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában az Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló.

Hozzátette, hogy egyéniben és csapatban is tatamira lép majd Dubajban, de a csapat elsődleges célja a 2023-as budapesti világbajnokságon érmet szerezni, ahol akár az aranyérmet is „megpályázhatják”.

„Sok helyen mondtam, és itt is meg szeretném ígérni, hogy aranyérmet szeretnék hozni onnan a magyar válogatottnak” – hangsúlyozta az MTK sportolója, aki az olimpia óta két nemzetközi versenyen vett részt, ezeken pedig egy arany- és egy bronzérmet szerzett.

A budapesti vb előtt jövőre a világjátékokon indul Hárspataki Gábor, aki jelezte, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben dönt arról, hogy a 2024-es párizsi olimpia programján szerepelhet-e újra a karate.

A világbajnokság küzdelmeire november 16. és 21. között kerül sor.

Borítókép: Hárspataki Gábor a tokiói olimpián (Fotó: EPA/HEDAYATULLAH AMID)

További tartalmak