Musorujsag
Élő Eredmények

Tótka Sándor: Párizsban is olimpiai bajnok szeretnék lenni

Tótka Sándor: Párizsban is olimpiai bajnok szeretnék lenni

m4sport.hu
Innentől 500 méter párosban és négyesben készül majd, és a francia fővárosból is aranyéremmel akar hazatérni.

Tótka Sándor a tokiói olimpián aranyérmet szerzett K-1 200 méteren. A kajakos a három év múlva esedékes párizsi játékokon is aranyéremért szállna harcba, még úgy is, hogy a kajak egyes 200 méter már nem lesz ott a programban. Ennek ellenére úgy érzi, csapathajóban is esélyes lesz.

Októberben egy forgatáson ült újra kajakba az olimpia és az Ob óta, és ott újra kedvet kapott az edzéshez. November eleje óta már rendszeresen edz. Az M1 csatornának adott interjújában elmondta, az első edzéseken újra elfogta a rossz érzés amiatt, hogy nem lesz a következő olimpián 200-as szám, így egyesben már nem indulhat, mert 1000 méteren nem száll harcba Kopasz Bálinttal és Varga Ádámmal, akik az első két helyen végeztek Tokióban a királyszámban.

Szerettem egyesben versenyezni, de mostantól csapatember leszek. Innentől 500 méter párosban és négyesben készülök majd, utóbbiban szerintem nincs jelenleg Magyarországon ütőképes összeállítás” – mondta az olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kajakozó.

Véleménye szerint párosban Nádas Bence lehet az egyik jelölt, de az 1000 méteren olimpiai bajnok Kopasz Bálinttal is biztosan kipróbálja magát. Bár a következő Eb-n és vb-n lesz még 200 méter, de ha közel esik majd a programban az 500 méterhez, akkor nem valószínű, hogy elindul a sprintszámban

Még három év ugyan hátra van a következő olimpiáig, de a 2024-es párizsi tornán nem lenne boldog az ezüstéremmel. „Most, hogy már megtapasztaltam milyen nyerni, kimondhatom, Párizsban is olimpiai bajnok szeretnék lenni” – összegzett.

Borítókép: Az aranyérmes Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésen a tokiói olimpián. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak