Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin: Kulcskérdés, hogyan akadályozzuk meg a németek lerohanásait

Golovin: Kulcskérdés, hogyan akadályozzuk meg a németek lerohanásait

m4sport.hu
A szövetségi kapitány elárulta, komoly sérültje nincs a magyar együttesnek, a legfontosabb a németek lassítása lesz.

A magyar női kézilabda-válogatott hétfő este Németországgal csap össze a spanyolországi világbajnokság csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában. Mindkét együttes két győzelemmel áll, így ez a találkozó hivatott dönteni a csoportelsőségről. (Döntetlen esetén a németek végeznek az élen jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.)

A találkozó előtt az irányító Tóth Eszter és a szövetségi kapitány Golovin Vlagyimir is azt emelte ki az M4 Sport kamerái előtt, elsősorban a németek gyors lerohanásait kell megfékezni.

Nekem is hozzá kell még szoknom ehhez a nemzetközi mezőnyhöz, talán pont emiatt van az a sok kétperces kiállítás amiket a meccseken kapok. A kapitány is azt kéri, keményen védekezzek, de ne túl durván. Sajnos ha lábbal lemaradok, akkor szoktam büntetést kapni” – mondta a Mosonmagyaróvár irányítója.

A németekkel kapcsolatban elmondta, van egy nagyon erős gerince a csapatuknak, akik már hosszú évek óta együtt játszanak, kemény védekezésből lerohanásokkal kombinálnak. Ennek ellenére bízik benne, sikerül a csoport élén végezni.

A kapitány elárulta, bár élőben is megnézte a német-szlovák meccset, utána hajnali negyed négyig elemezte a játékukat.

Láttam mind a két meccsüket, hasonlóan sikerült, nagyjából ugyanazzal a taktikával. Egy agresszív védekezés, gyors szélsők, szépen van felépítve a lerohanásuk. Az lesz a döntő, mennyire tudjuk ezt megakadályozni” – mondta Golovin.

A kapitány elárulta, a kisebb sérüléssel bajlódó Kácsor Gréta szinte biztosan ott lesz a németek elleni keretben, de erre megvan az esélye, a vb eddigi meccseit kihagyó Szöllősi-Zácsik Szandrának is.

Borítókép: Vlagyimir Golovin, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak