Musorujsag
Élő Eredmények

Máthé: Életem egyik legjobb érzése volt, hogy az egész csarnok együtt énekelte a Himnuszt

Máthé: Életem egyik legjobb érzése volt, hogy az egész csarnok együtt énekelte a Himnuszt

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
Sorsdöntő mérkőzés következik a magyarok számára a férfi kézilabda Európa-bajnokság keddi játéknapján, Portugália legyőzése után Izlandot kell két vállra fektetnie Máthé Dominikéknek, hogy maradjon esély a továbbjutásra. A norvég Elverum játékosa szerint a győzelem hatására felszabadultabbá vált a csapat, melyet szeretnének megmutatni és újra a szurkolókkal együtt énekelni a Himnuszt.

Portugália 31-30-as legyőzése után sokáig nem tudott elaludni a győzelmet érő gól szerzője, Máthé Dominik. „Talán két óra volt, mire el tudtam aludni. Az ebéd és a videózás közt még tudtam egy kicsit, jó volt kipihenni magam, de már új kihívás van. Kedden meg kell vernünk Izlandot, este már erre készülünk” – fogalmazott a vasárnap nyolc gólt szerző jobbátlövő az M4 Sportnak.

A mérkőzés végén extázisban ünneplő Máthé, és a teljes válogatott valószínűleg sosem fogja elfelejteni a lefújás utáni mámor pillanatait. A szurkolókkal közösen énekelték el a Himnuszt a budapesti kézilabda arénában.

„Reméljük, kedden ugyan úgy ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat és tovább tudunk menni a középdöntőbe. Izland ellen hasonló buzdításra számítok, mint amikor belőttem azt a gólt az utolsó másodpercekben. Szerintem nagyon jó hangulat lesz, ami eddig is volt. Nagyon szeretném újra elénekelni a Himnuszt a szurkolókkal, életem egyik legjobb érzése volt, hogy az egész csarnok együtt énekelte – most ki is rázott a hideg, ugyanúgy, mint akkor. Nagyon köszönjük nekik ezt az élményt!”

– mondta a nyártól a Paris Saint-Germainhez szerződő Máthé.

Máthé szerint a csapatnak szüksége volt egy vasárnapihoz hasonló meccsre, és ettől felszabadultabbá lett a válogatott: „Felszabadultabbá váltunk, nagyon kellett a lelkünknek ez a győzelem és reméljük holnap ezt meg tudjuk mutatni.”

A 22 éves jobbátlövő reagált a mérkőzésen készült fotóra: „Nem szeretnék ezzel annyira foglalkozni, tegnap egy jó vicc volt, de nagyon köszönöm a sok pozitív üzenetet a szurkolóktól”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A magyar férfi-kézilabda válogatott továbbjutása kedden dől el, az Izland elleni mérkőzést 18:00-tól élőben követhetik az M4 Sporton.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Máthé Dominik mindent eldöntő bombáját választották a játéknap góljának, Székely bravúrja második lett
A részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot szervező Európai Kézilabda Szövetség (EHF) összegyűjtötte a kontinenstorna vasárnapi játéknapjának öt legszebb találatát. Az első helyen – nem meglepő módon – Máthé Dominik győztes találata végzett, a magyarok átlövője hat másodperccel a vége előtt vágta higgadtan Capdeville kapujába a labdát.
Kézilabda
Videó: Máthé bombagóljaival, Székely bravúrvédéseivel vertük a portugálokat
A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap este legyőzte Portugáliát (31-30) a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában. A mérkőzés legjobb játékosának választott Máthé Dominik nyolc gólt szerzett, utolsó találata pedig győzelmet ért. Székely Márton a félidőben érkezett Mikler Roland helyére a kapuba, és fontos védésekkel járult hozzá, hogy a válogatott megfordítsa az eredményt és sikerével életben tartsa a továbbjutás reményét.
Kézilabda
A portugál kapitány a magyarok elleni meccsről: Ádáz csata volt az elsőtől az utolsó pillanatig
Paulo Jorge Ferreira, a portugál kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem leplezte csalódottságát a magyarok ellen 31-30-ra elveszített mérkőzés után a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon. A vereség ellenére a luzitánoknak még mindig esélye van a továbbjutásra, ha csekély is, ráadásul a sorsuk nem csak a saját kezükben van. Ferreira kijelentette, hogy csapata a végsőkig küzd.
Kézilabda