Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre – percről percre

Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre – percről percre

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben három világbajnoki selejtezőn lép pályára, Anglia, Albánia, valamint Andorra ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány szerda délben hirdette ki első keretét a nyári Európa-bajnokság óta – cikkünkben kiemeltük az esemény legfontosabb pillanatait.

PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSUNK

12.29: Véget ért a sajtótájékoztató, köszönjük olvasóink figyelmét!

12.25: „Most sajnos csak egy csapat van az európai kupaporondon, de bízom benne, hogy ez megváltozik, és többen szerepelhetnek ott. Bízom a MOL Fehérvárban például. Megmondom őszintén, számomra probléma, hogy a Ferencvárosnál például csak Dibusz Dénes volt magyar a tegnapi kezdőcsapatból, sokkal egyszerűbb lenne a dolgom, ha több magyar játékos lenne ott kezdőként nemzetközi sorozatokban. Nem az én feladatom, nem nekem kell megszabni, mely csapat kiket játszasson, mindenkinek megvannak a saját céljai, és azokat játszatja, akik ezt a bizonyos célt szolgálják.”

12.22: Marco Rossi gratulált a Ferencvárosnak a Young Boys elleni párharchoz, illetve a BL-selejtezőben való menetelésért, és megkérte a drukkereket, hogy véletlenül se szidják az ellenfeleket.

„Megkérném a szurkolókat, hogy ne csináljanak semmi rosszat, ne illessenek senkit sem sértő kifejezésekkel, ne szóljanak be a másikra, mert ezeket szankcionálhatják. Egészen más dolog 65 ezer szurkoló előtt játszani, akik leüvöltik az ellenfelüket, mint zárt kapus meccset megvívni. Úgyhogy ismételten megkérnék mindenkit, mellőzzük a negatív viselkedést, amik előteremthetnek nekünk egy esetleges rossz körülményt.”

12.18: „Nincsenek különösebb indokaim, hogy aggódjak a játékosokért. Akik megérkeznek Telkibe, nagyon motiváltak és örülnek, hogy a keretben lehetnek. Volt olyan a múltban, hogy olyan játékost szerepeltettünk, aki korábban kevesebbet játszott, és mégis igazolta a meghívását. A benyomásom, hogy mindenki jó fizikai állapotban van, nem lesz sok időnk kiértékelni, de annyi lesz, hogy lássuk, ki milyen formában van valójában. Meglehetősen bizakodó vagyok ilyen tekintetben.”

12.14: Az Eb-nek az öröksége, hogy megtapasztalhattuk a szurkolók lelkesedését. Ezt nem szabad eltékozolnunk. Ki kell érdemelnünk a továbbiakban is a szurkolók pozitív hozzáállását, ehhez a legfontosabb az, ahogy megküzdünk az ellenfeleinkkel. Leginkább az eredmény számít, de a rajongóink, úgy hiszem, igazolták többször is, hogy megbecsülik az eredményen túl az erőfeszítéseket is. Ez egy vagyon, egy örökség, amit nem tékozolhatunk el.”

12.11: „Három nagyon különböző meccs vár ránk, a hozzáállásnak mindig ugyanolyannak kell lennie, de taktikailag másként kell majd készülnünk a csapatokra. Anglia ellen nyilván másként kell pályára lépni, mint a többiek ellen. Ne feledjük, volt már példa hasonló esélylatolgatásokra, de sikerült meglepnünk sokakat. Mi igyekszünk a lehető legjobbunkat nyújtani, Anglia ellen is, amely egyébként ha kellően összpontosít, bárkit képes legyőzni. Napi szinten látunk olyan meccseket, amelyeket egy-egy szituáció dönt el, nekünk a szerencse fontos hozzátevő lehet. Próbálunk mindent megtenni, és bízunk a szerencsében is. Az Albánia és Andorra elleni összecsapás is nehéz lesz. Mi nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy bármely másik válogatottat lenézzük. Emlékezzünk csak vissza 2017-re. Mi nem becsülünk le senkit, maximális tisztelettel és alázattal kell játszanunk.”

12.10: „Az indok, amiért meghívtam Zsoltot, hogy tudtuk, az Eb után Gera Zoltánra már nem támaszkodhatunk, mert visszatért az U21-es csapathoz. Meggyőződésem, hogy Laczkó Zsolt a lehető legjobb módon helyettesíti majd. Ki kellett egészítenünk a stábot, a videoelemzésekhez is szükség lesz emberre, inkább ez a feladat hárul Laczkóra” – ejtett szót Rossi az új pályaedzőről.

12.08: az MLSZ bejelentette, hogy Marco Rossi új pályaedzője Laczkó Zsolt lesz a válogatottnál.

12.05: „Nem éreztük szükségességét, hogy nagy mértékben változtassunk azon a kereten, ami az Európa-bajnokságon jól szerepelt. Nem volt szükség nagy módosításokra. Úgy gondoltuk, ez lesz a leghatékonyabb, hisz a bajnokságokból még nem telt el sok idő. Tamás Márk új játékosunk, aki Lengyelországban stabil kezdő. Szoboszlai Dominik szerencsére jól van, így az ő helye itt van. A másik Sallói Dániel. Régóta ismerem, 2018 szeptemberében is meghívtam már, megérett a csapatjátékra, jó teljesítményt nyújt, sok gólt lőtt az MLS-ben. Vele olyan gond van, hogy hosszú utazás vár rá Magyarországra, ezt még meg kell beszélnünk majd, de szerintem ez áthidalható lesz” – ecsetelte döntéseit a szövetségi kapitány.

12.03: Marco Rossi felsorolta a válogatott keretét!

12.00: Kezdődik a kerethirdetés, tartsanak velünk!

11.58: Akár két újoncot is avathatunk: az MLSZ tájékoztatása szerint Tamás Márk és Sallói Dániel is ott van a keretben, ők még nem léptek pályára címeres mezben – igaz a Sporting Kansas City támadója korábban volt már kerettag, végül azonban nem mutatkozhatott be.

11.45: Köszöntjük kedves olvasóinkat! Marco Rossi hamarosan kihirdeti 26 fős keretét a szeptemberi vb-selejtezőkre.

A magyar válogatott szeptemberi vb-selejtezői:
09.02., 20.45: Magyarország–Anglia
09.05., 18.00: Albánia-Magyarország
09.08., 20.45: Magyarország-Andorra

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak