Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Dénes: Kicsit zaklatott volt ez a szezon, kellettek a bravúrok is, hogy eljussunk ide

Varga Dénes: Kicsit zaklatott volt ez a szezon, kellettek a bravúrok is, hogy eljussunk ide

m4sport.hu
A Fradi pólósai a bajnoki címet már behúzták, de nem pihenhetnek, már a BL nyolcas döntőjére készülnek, majd a nyári budapesti világbajnokságra.

Az FTC-Telekom Waterpolo nyerte a férfi vízilabda ob I 2021/22-es szezonját, miután a finálé második mérkőzésén is legyőzte a Genesys OSC Újbuda együttesét. A szerdai összecsapáson a Ferencváros újra fölényes győzelmet aratott, azt követően, hogy az első felvonáson otthon 18-9-re, most vendégeként 15-7-re diadalmaskodott.

Varga Dénes, a zöld-fehérek csapatkapitánya az M4 Sport Sporthíradójában értékelte a szezont, saját, és csapata teljesítményét, valamint előretekintett a nyári, budapesti vizes vb-re is.
Sajnálja, hogy tavaly nem tudtak bajnokok lenni, mert akkor elmondhatta volna, minden bajnokságot az a csapat nyer amelyikben részt vett.

Az OSC év közben jobb formát mutatott, de a bajnokság végére szerintem felőrlődtek elfáradtak. Nekünk sikerült úgy rendezni a sorainkat, hogy jól összpontosítsuk az erőnket” – mondta azzal kapcsolatban, hogy amíg az alapszakaszban egy egygólos győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük az OSC-vel, a fináléban mindkét meccset kiütéssel nyerték.

Sok volt a bizonytalan tényező, de a vízilabda nem csak a test frissességéről szól, hanem az elméről is és ez egy játék. Kicsit zaklatott volt ez a szezon, nekem is voltak problémáim de egy pillanatig sem éreztük meg hogy bármi gond lenne, egyből a megoldáson törtük a fejünket” – mondta azzal kapcsolatban, hogy edzőjük, Varga Zsolt szívműtétje miatt meccseket hagyott, ki, valamint februárban neki is egy kisebb műtéten kellett átesnie.

Onnantól kezdve, hogy zöld utat kaptam orvosi szempontból, örömmel mentem vissza a medencébe. Ahogy beugrottam, magam mögött tudtam hagyni a problémákat. A játékosok szemébe fontos lehet ahogy összefogom a társaságot, vagy egyes szituációkban reagálok. Kellettek a bravúrok, hogy eljussunk ide, de ez egy jó visszaigazolás volt, hogy akár a tapasztalatlanságot is ki lehet hidalni” – mondta azzal kapcsolatban, milyen volt a visszatérése, illetve mit jelent a személye a csapaton belül

A budapesti világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, bár rövid a felkészülési idő, de ez minden nemzetnek egy sajátos dolog, hiszen sehol nem ért véget korábban a bajnokság a vb miatt. „Sajátos helyzet, hogy ilyen rövid a felkészülés, de szeretnék a hazai közönséget is kiszolgálni. A fókuszban még a BL van, de amióta láttuk, milyen lesz a lebonyolítás, tisztában vagyunk vele, a negyeddöntőben a papíron két legjobb ellenfél valamelyikével kell vívjunk, arra kell élesíteni a formánkat” – mondta az olimpiai bajnok klasszis.

Borítókép: Varga Dénes, az FTC játékosa az E.ON férfi ob I döntőjében játszott második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak