Musorujsag
Élő Eredmények

Máthé Dominik: Ha nem igazoltam volna külföldre, akkor nem tartanék itt

Máthé Dominik: Ha nem igazoltam volna külföldre, akkor nem tartanék itt

m4sport.hu
Máthé Dominik négy hónapja végzi rehabilitációját súlyos térdsérülését követően, leghamarabb azonban jövő februárban léphet pályára új csapatánál, a Paris Saint-Germainnél. A magyar válogatott jobbátlövője jónak értékelte legutóbbi két évét, melyet Norvégiában töltött, és ezek nélkül nem válhatott volna a válogatott alapemberévé.

Máthé leginkább annak szurkolt, hogy jó meccset játsszon egymással a Telekom Veszprém és a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágóján, melyet végig izgatottan nézett.

„Mindkét oldalon vannak válogatott társaim és barátaim, de külön örültem, hogy Miki (Rosta Miklós), az egyik legjobb barátom és szobatársam lőtte a győztes gólt. Nagyon jó volt nézni a meccset” – fogalmazott a sérüléséből lábadozó jobbátlövő.

Máthé február 17-én, az Elverum THW Kiel elleni Bajnokok Ligája mérkőzésén szenvedett keresztszalag-szakadást.

„Még térdgépben vagyok, összesen hat hónapig kell hordanom, mindenhova. Egy hete érkeztem haza, itt a magyar válogatottal dolgozom tovább, majd július 4-én költözöm Párizsba és ott folytatom a rehabilitációt. Eddig szerencsére minden úgy meg, ahogy mennie kell. Nem érzek fájdalmat, nem vizesedik a térdem, ez azt jelenti, jól sikerült a műtétem. Boldog vagyok, de még nagyon sok van hátra” – mondta Máthé, aki nyáron csatlakozik a francia bajnok Paris Saint-Germainhez.

Februárban az orvosok azt jósolták, egyéves kihagyás vár rá, amit biztosan meg kell várnia. Eddig négy hónap telt el a műtétje óta, legalább nyolc hónap múlva játszhat leghamarabb. Véleménye szerint a következő szezon második felében már a párizsi csapattal közösen fog tudni edzeni.

Máthé Dominik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Ha nem igazoltam volna külföldre, akkor nem tartanék itt, nem Párizsba igazoltam volna és nem is lennék a válogatott alapembere. Sok mindent adott: új kultúra, edzésprogramok… Minden új volt, amikor kimentem, de a végére megszoktam és nagyon jó két évet töltöttem Norvégiában, sajnos rossz befejezéssel. Ilyen az élet, most arra koncentrálok, hogy minél jobban és erősebben térjek vissza” – vélekedett a 20-szoros válogatott Máthé.

Máthé elmondta, több mint fél éve tanul franciául egy nyelvtanárral, az alapokat elsajátította, csak gyakorlatilag el kell kezdenie beszélni és megértenie, amit neki akarnak mondani.

A jobbátlövő reméli, a PSG-vel jövőre megnyeri a francia bajnokságot, valamint kupát is, de bízik benne, sikerül bejutniuk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

„Az első két hónapban, a nyár végéig folytatom a rehabilitációt, ott kezdhetek majd el száz százalékos kondiedzést végezni a lábamra. Szeptembertől elejétől pedig kocoghatok, futhatok, így halad majd a rehabom. Év vége felé vagy januárban állhatok majd be a csapathoz, februártól pedig remélhetőleg tudok játszani” – mondta.

Hozzátette, rossz belegondolni, hogy még mindig nyolc hónap van hátra legalább a rehabilitációjából, de inkább a pozitív oldalát nézi, hogy négy hónap eltelt.

 

Borítókép: Máthé Dominik (Fotó: psg.fr)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rosta Miklós: Megkaptam a labdát és csak azon gondolkoztam, le ne járjon az idő
A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2022/06/11/az-utolso-masodpercben-vedte-meg-bajnoki-cimet-a-pick-szeged-a-ferfi-kezibajnoksagban/" target="_blank" rel="noopener">visszavágóján</a>, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.
Kézilabda
Videó: már a 20. percben megfogyatkozott a Pick Szeged – piros lapot ért Bánhidi Bence megmozdulása?
A Telekom Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő visszavágójának első félidejében, egészen pontosan a huszadik percben Bánhidi Bence próbálta megállítani Petar Nenadicsot, majd a szerb átlövő az arcához kapva terült el a földön. A játékvezetők elsőre nem tudták eldönteni a büntetést, visszanézték az esetet a videobíró segítségével, majd piros lappal kiállították a szegedi beállót.
Kézilabda