Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: A vággyal, az akarattal kapcsolatban nincs okom panaszra, a magyar szívet láthattuk ma este

Marco Rossi: A vággyal, az akarattal kapcsolatban nincs okom panaszra, a magyar szívet láthattuk ma este

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olaszok elleni 2–0-s Nemzetek Ligája-vereség után büszkén értékelt – az olasz szakember kiemelte a mieink hozzállását, hozzátéve, hogy az együttes kivívta az összes európai alakulat tiszteletét.

 

A mérkőzés összefoglalója

Marco Rossi kiemelte, az olaszok is alaposan megszenvedtek a magyar válogatottal.

„A szurkolóink elképesztőek, hihetetlenek, ilyet nagyon nehéz más országban találni. Szebb ajándékkal szeerettünk volna szolgálni Szalai Ádámnak, sajnálatos módon azonban néhány olyan hibát követtünk el, ami sokba került, mivel Olaszországgal csaptunk össze – sose felejtsük el, hogy az olaszok az Európa-bajnokok. De elmondhatom, hogy ma ők is megszenvedtek valamicskét velünk.”

A kapitány büszke a játékosokra, s mint elmondta, együttesünk kivívta az összes európai csapat tiszteletét.

„Sajnos odaajándékoztunk nekik egy gólt, a második félidő elején aztán kaptunk még egyet, de a hozzáállással, az akarattal kapcsolatban nincs okom panaszra, a magyar szívet láthattuk ma este, ezért örülök. Kivívtuk az összes európai csapat tisztetletét, boldog vagyok mindezért.”

A második félidőre becserélt Callum Styles is azzal kezdte, hogy szerinte is nagy örökséget hagy hátra Szalai Ádám. Bár több alkalommal is helyzetbe tudott kerülni, nem sikerült kifognia Gianluigi Donnarummán: „Mindent beleadtam, de világszínvonalú kapusról beszélünk. Balszerencsések voltunk.”  Hozzátette, elégedett szeretne lenni, de inkább csalódott, mert a szereplésükkel magasra tették a mércét.

Szalai Attila sem mulasztott el köszönetet mondani az elbúcsúzó csapatkapitánynak azért, amit a csapatért és a magyar labdarúgásért tett elismerésre méltó válogatott pályafutása során. „Pontot szerettünk volna szerezni, az lett volna az i-re a pont, a tökéletes szereplés. Álomszerű utazás van mögöttünk” – tért ki a találkozóra. Úgy érzi, az olaszok abszolút felkészültek azokra az elemekre, amikben erősek. De így is megvoltak a helyzeteik, hátul azonban előfordultak hibák, amit kőkeményen megbüntettek. „Az ellenfél kapusa négy-öt fantasztikus védést mutatott be. Több is lehetett volna benne” – szomorkodott.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló
Magyarország–Olaszország 0–2 (0-1)
Puskás Aréna, 67 ezer néző, v.: Benoît Bastien (francia)
gólszerzők: Raspadori (27.), Dimarco (52.)
sárga lap: Szalai Á. (45.), illetve Acerbi (34.)
Magyarország:
Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Szoboszlai (Kleinheisler, 85.), Nego (Bolla, 75.) – Szalai Á. (Ádám, 75.)
Olaszország:
Donnarumma – Acerbi (Bastoni, a szünetben), Bonucci, Tolói – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 65.)

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek