Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám: Remélem, az új utamon is legalább ennyi élményem lesz, mint eddig

Szalai Ádám: Remélem, az új utamon is legalább ennyi élményem lesz, mint eddig

m4sport.hu
Az eredmény miatt csalódottan, de az élmények és tapasztalatok miatt hálásan nyilatkozott az olaszok ellen 2–0-ra elvesztett Nemzetek Ligája-mérkőzés után Szalai Ádám, aki utoljára szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban.

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

„Tisztában kell lenni a reális esélyekkel, de óriási lehetőséget szalasztottunk el, ezért iszonyatosan csalódott vagyok, még nem tudom annyira átérezni, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatottban” – kezdte értékelését az M4 Sportnak nyilatkozó Szalai, aki a kétgólos vereség miatt érzett csalódottsága ellenére köszönetet mondott a szurkolóknak és a nemzeti csapat stábjának.

A címeres meztől 26 góllal búcsúzó csatár úgy véli, az első félidőben nem úgy játszott a csapat, ahogyan azt az utóbbi időben megszokhatták tőlük a szurkolók, és hiába volt meg többször is a lehetőség a létszámfölény kialakítására, nem sikerült élni ezekkel. A második játékrészből azt emelte ki, hogy egy több magyar helyzetet is hozó támadás után egyből megduplázta az előnyét az olasz csapat.

„Most csalódott vagyok, de majd holnap vagy holnapután felkelek és tudatosul bennem, hogy ez volt az utolsó válogatott mérkőzésen. Amikor 13-14 évesen megkérdezték tőlem az Újpest műfüves pályáján, hogy mi szeretnék lenni és azt mondtam, hogy válogatott labdarúgó, akkor valószínűleg nem így éreztem volna, de jelen pillanatban nagyon csalódott vagyok, mert a mai mérkőzést illetően sokkal több volt bennünk” – fogalmazott Szalai, aki szerint ha a csapat a halálcsoport utolsó fordulója előtt két ponttal vezeti a kvartettet, akkor az ember hajlamos eltávolodni a realitástól és nagyobb álmokat szőni.

„Ha megnézzük, hogy hol játszunk és honnan kerültünk hova, akkor Marco Rossinak jár a köszönet, aki a stábjával ebből a válogatottból egy olyan csapatot hozott össze az elmúlt két-három évben, amely erőn felül teljesít” – méltatta az olasz szövetségi kapitányt, majd reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül beérnek a fiatal magyar tehetségek és tovább lehet haladni a megkezdett úton.

„Köszönöm mindenkinek az összes támogatást, az összes kritikát, az összes nehéz szituációt, mert ezek olyan emberré formáltak, akiért örök hálával tartozom mindenkinek. Remélem, hogy egy új fejezet nyílik és azon az új úton is minimum ennyire leszek tele élményekkel, mint idáig. Jövő hétfőn van az edzői vizsgám itthon, úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy szurkoljon nekem, hogy át tudjak menni” – zárta az interjút Szalai Ádám.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Szalai Ádám elköszönt – így vált csapatkapitányból szurkolóvá a Puskás Aréna lelátóján
Szalai Ádám hétfő este lejátszotta utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatottban, korábbi <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/21/szalai-adam-visszavonul-a-valogatottsagtol" target="_blank" rel="noopener">bejelentésének</a> megfelelően az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéssel <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/26/nem-sikerult-a-csoda-hiaba-jatszott-jol-a-magyar-valogatott-kikapott-olaszorszagtol-a-nemzetek-ligaja-zarasan" target="_blank" rel="noopener">(0-2)</a> a csapatkapitány 86 fellépés után visszavonul a nemzeti csapattól.
Magyar futball