Musorujsag
Élő Eredmények

Érdi Mária továbbra is élen az olimpiai tesztversenyben

MTI/hunsail.hu
Érdi Mária a második versenynap után is vezeti a női Laser Radial hajóosztály olimpiai tesztversenyét Enosimában, a jövő évi tokiói ötkarikás játékok sportági viadalainak színhelyén, míg Berecz Zsombor visszaesett a második helyre.
Érdi Mária (Fotó: World Sailing) Érdi Mária (Fotó: World Sailing)

Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok vitorlásversenyző azok után, hogy az első napot egy első és egy második helyezéssel zárta, a harmadik futamban 35. lett, ám mivel ez az eredménye egyelőre kiesik az összetettből, ott továbbra is vezet.

„Nem volt szerencsém, nagyon gyenge szélben bonyolították le az egyetlen futamot a második versenynapon, ráadásul sárga lapos figyelmeztetést is kaptam” – nyilatkozta az olimpiai kvótás Érdi Mária a sportoló médiacsapata által küldött hírlevélben.

Berecz Zsombor (Fotó: Tóth Boglárka/Procelero SE) Berecz Zsombor (Fotó: Tóth Boglárka/Procelero SE)

A Magyar Vitorlás Szövetség híre szerint a már ugyancsak kvótás, világbajnoki címvédő Berecz Zsombor a 3. helyen ért célba az egyetlen vasárnapi futamon, és összetettben a 2. helyen áll a brit Giles Scott mögött.

„Nem volt könnyű ilyen körülmények között vitorlázni, de sikerült alkalmazkodni és megtalálni a megfelelő utat. A 2. futamban vártuk a szelet, reméltük, hogy megjön, de Luigi Reggio jó döntést hozott, amikor lefújta. Nagyon örülök annak, ahogy eddig mennek a dolgok. Jól felkészültünk erre a versenyre és bizakodva várom a folytatást” – nyilatkozta Berecz a vasárnapi futamok után.

A szövetség megjegyzi, vasárnapra alaposan megváltoztak a szélviszonyok az olimpiai tesztversenyen: gyakorlatilag leállt a szél és kisimult a víz. Ennek eredményeként a tervezett kettő futam helyett csak egyet teljesítettek a versenyzők.

Az olimpiai tesztversenyt – amely éremfutammal zárul majd – 10 futamosra tervezték.

További tartalmak