Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vadnai Jonatán bronzérmes a Laser Eb-n

Vadnai Jonatán bronzérmes a Laser Eb-n

MTI
Vadnai Jonatán bronzérmes lett a Laser hajóosztály Európa-bajnokságán, amelyet múlt szombattól egy héten keresztül Várnában rendeztek.

A magyar szövetség honlapja szerint erős szél, nagy hullámok és hideg időjárás fogadta a 115 férfi és 78 női versenyzőt a bolgár városban. Az első három napon lezajlott öt válogatófutam után Vadnai Jonatán a kilencedik, bátyja, Benjamin pedig a harmincadik helyről jutott az arany csoportba.

A verseny honlapja szerint Vadnai Jonatán az Európa-bajnokság második szakaszában még jobban teljesített, volt egy második, egy harmadik, egy negyedik és egy hatodik helyezése is, így végül bronzérmet szerzett. A testvére a 24. helyen zárt.

“Nagyon kellett az utolsó futam, hogy legyen két kiesőnk, és akkor a kedvező kiesőmnek köszönhetően elérhető közelségbe kerül a dobogó. Megvolt a futam, meglett a második kieső, és meglett a bronzérem” – magyarázta a magyar szövetség honlapján Vadnai Jonatán.

Hozzátette, már a tokiói olimpia alatt elkezdte a kemény fizikai edzéseket, minden nap dolgozott a konditeremben. Utána volt egy színvonalas edzőtáboruk a Garda-tavon, később pedig egy hosszabb edzésük éppen Várnában, az Európa-bajnokság helyszínén.

“Ez utóbbinak túlságosan sok haszna nem volt, mert teljesen más szelek fújtak, mint most. Az erőnléti edzéseknek ilyen a durva időjárási viszonyok között viszont óriási hasznát láttam. Ideális lett a testsúlyom, és bírtam erővel a futam minden pillanatát” – nyilatkozta a friss Eb-bronzérmes.

Borítókép: Vadnai Jonatán (Fotó: hunsail.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Leclerc furcsállja a harmadik rajthelyet, a dobogót veszi célba
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc furcsának találja, hogy a harmadik helyre kvalifikálta magát Törökországban (ideje a negyedik leggyorsabb volt, de Lewis Hamilton büntetésével előrelépett egyet), az időmérő előtt ugyanis nem volt biztos benne, hogy autója elég gyors lesz ehhez.
Forma–1
Megúszta a büntetést Alonso
Megúszta Fernando Alonso a sárga zászlós incidensét, így nem veszíti el az idei legjobb rajthelyezését Isztambulban.
F1 Hírek