Musorujsag
Élő Eredmények

Majthényi Szabolcs és Domokos András bronzérmes a Repülőhollandi-világbajnokságon

Majthényi Szabolcs és Domokos András bronzérmes a Repülőhollandi-világbajnokságon

mti
A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős bronzérmet nyert az Olaszországban rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon.

A verseny honlapja szerint a Spartacus VE párosa a megrendezett kilenc futamból egyet nyert meg, emellett egyszer második, kétszer pedig harmadik volt, így végzett bronzérmesként.

A világbajnoki aranyérmet a német Kai Uwe Ludtke, Kai Schäfers páros hódította el, az ezüstérmet pedig a dán Jörgen Bojsen-Möller, Jacob Bojsen-Möller kettős szerezte meg.

A többi magyar induló közül Gáborjáni Szabó Gábor és Köles Gábor 13., Süli András és Papp Dávid 18., Ziegler János és Czeizel Balázs 23., Tenke Péter és Polgár Csaba pedig 30. lett.

Majthényi és Domokos már több mint harminc éve versenyeznek együtt, húsz világ- és Európa-bajnoki aranyérmük van, a Repülőhollandi-vb-n legutóbb tavaly diadalmaskodtak.

Borítókép: Balatonföldvár, 2019. szeptember 16. Az első futam későbbi harmadik helyezettje, a 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs (b) és Domokos András páros a vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokság első napján 2019. szeptember 16-án. Az Eb-n 15 ország 58 egysége indul. MTI/Varga György

További tartalmak