Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Érdi Mária ötödik lett a Laser-világbajnokságon

Érdi Mária ötödik lett a Laser-világbajnokságon

mti
Érdi Mária az ötödik helyen végzett a vitorlázó ILCA6 (Laser)-világbajnokságon.

A texasi Galveston-öbölben a korábbi korosztályos vb- és Eb-érmes magyar versenyző élete legjobb felnőtt eredményét érte el.

A riói és tokiói olimpikon Érdi végig harcban volt a dobogóért, a négy selejtező futam után a második helyen került be az arany csoportba, azaz a legjobbak közé. A további nyolc részverseny során nyert egy futamot és a vasárnapi záró napot a harmadik helyről várhatta, végül ötödik lett. Eddigi legjobb vb-eredménye a nyolcadik hely volt.

„Mi tagadás, csalódott voltam a végén – nyilatkozott a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján Érdi Mária. – Aztán kicsit már hideg fejjel átgondoltam: nagyon jó hét áll mögöttem, amire ez az utolsó futam egyáltalán nem volt jellemző. Kiegyensúlyozottan, nem kockáztatva vitorláztam, ha hátrébb kerültem, szinte mindig vissza tudtam magam verekedni az elejébe. Olimpia előtt két évvel egy világbajnoki ötödik helyre igazán büszke lehetek, különösen úgy, hogy a tokiói olimpiai aranyérmes Rindom, az ezüstérmes Olsson, a kétszeres világbajnok, olimpiai negyedik Plasschaert és egy ügyes svájci lány, Maud Jayet van csak előttem.”

Hozzátette, az olimpia után sérülés miatt hat hónapot ki kellett hagynia, majd júniusban elkapta a koronavírust, így nehéz éven van túl.

A női vb-n 40 nemzet 85 vitorlázója indult az egyszemélyes olimpiai hajóosztályban.

Borítókép: Érdi Mária a tokiói olimpián (Fotó: EPA/Olivier Hoslet)

További tartalmak